Sydney, yoga etc...
Blijf op de hoogte en volg Annet
03 Maart 2008 | Australië, Sydney
Alweer een maand voorbij, de tijd vliegt! Zoals te verwachten was, is er wat minder om over te schrijven nu het gewone leven hier is begonnen, maar ik zal toch een beetje een beeld proberen te schetsen van wat ik hier allemaal doe en meemaak.
Vier weken geleden dus alweer met school begonnen. Dat was wel ff slikken! Ten eerste is het een totaal andere wereld de “yoga-wereld”. Eigenlijk weet ik gewoon helemaal niks. Het niveau van yoga hier in Australië is veel hoger dan in Nederland. Don’t get me wrong, ik vond het altijd leuk in Nederland. Maar er werd niet echt uigebreid gekeken of je de posities (asana’s) wel helemaal goed deed, de ademhaling werd niet zo sterk benadrukt als hier en tevens was het ook niet altijd duidelijk waar de asana alemaal goed voor was. Uiteraard krijg ik hier uitgebreid les in dat soort dingen, omdat yoga samen met Pranayama (ademhalingstechnieken) uiteindelijk je meer energie moet geven. Een goede ademhaling is dan ook onlosmakelijk verbonden met yoga om er de beste resultaten mee te bereiken, want eigenlijk moeten je bewegingen gelinkt zijn aan je ademhaling, zodat je rust creëert. Er moet dus veel gerekt en gestrekt worden en de meeste mensen in de klas hebben al wel wat gevoelige gewrichtjes en spiertjes. Maar het wordt steeds interessanter. Ik hou het hier echter even bij en zal mijn info bewaren voor de eerste “assignments” die ik volgende week (!!) al in moet leveren.
Tussendoor probeer ik ook nog een beetje te genieten en Sydney te ontdekken. De afgelopen weken was er weer van alles te doen.
Ik vind het erg leuk dat er iedere keer als ik met de ferry naar de stad ga, er weer een nieuw groot cruiseschip in de haven ligt. Sommige zijn zo inmens groot! Je snapt gewoon niet dat ze blijven drijven!
Pasgeleden stond de hele stad dan ook weer op zijn kop, omdat 2 van ’s werelds grootste cruiseschepen, de Queen Elizabeth en de Queen Victoria van de Cunard-Line, tegelijkertijd in de haven zouden zijn. De Queen Elizabeth (al wat ouder)is bezig met haar laatste wereldtour en de beide schepen zouden elkaar voor het laatst in Australische wateren ontmoeten in de haven van Sydney. Daarom zouden ze elkaar een saluut brengen ter hoogte van Port Denison, een oud fort in de haven.
Leek mij dus leuk om heen te gaan. Maar de haven was overvol en daardoor gingen de ferry’s enigszins onregelmatig, of helemaal niet, wat dus het geval was toen ik naar de stad wilde vertrekken. Uieindelijk anderhalf uur in de “ferrywharf” zitten wachten. Gelukkig rijden er ook bussen en dus besloot ik die maar te nemen. Omdat de buschauffeuse erg te doen had met al die gefrustreerde mensen die graag naar de stad wilden, besloot ze ter plekke de route aan te passen en niet naar de volgende “ferrywharf” te rijden, maar naar de stad (compleet de ander kant op). Dan denk ik maar weer “dat kan alleen maar in Australië waarschijnlijk”:-).
Maar goed, ik moest wat boodschapjes doen en het was een gekkenhuis in de stad. Ik wilde eigenlijk de laatste ferry nemen die dan ook net langs de schepen zou gaan als die elkaar het saluut brachten. Maar ik had al zo’n idee dat ik waarschijnlijk mijn handjes mocht dichtknijpen als ik überhaupt nog een ferry terug zou krijgen. En omdat ik het niet wilde missen en ook vanuit Neutral Bay alles wel te zien was (maar dan wat verder weg), besloot ik de eerstvolgende ferry terug te nemen. Gelukkig maar, want dat was ook tevens de laatste die dag bleek wel.
De foto’s die ik heb gemaakt zijn dus ingezoomd vanaf de “ferrywharf” van Neutral Bay. Zoals te zien is, lag de hele haven vol met allerlei bootjes en schepen, alemaal in afwachting van de “Meeting of the ships”. Het was eigenlijk maar heel kort, maar van dichtbij denk ik dat het toch wel indrukwekkend was om die 2 schepen elkaar te zien passeren met het imposante geluid van de scheepshoorns erbij. Dus toch wel leuk om te hebben gezien.
Afgelopen weekend was er de “Mardi Gras parade”, blijkbaar één van de grootste gay- and lesbienneparades in de wereld. Dat moest ik natuurlijk meemaken:-)! Ik had alleen een cursus tot 19.30, dus kon niet eerder dan 21.00 uur in de stad zijn. Maar we hebben het laatste stuk toch gezien en zo kregen we toch een idee. Ik heb dus niet de hele optocht gezien, maar wat ik heb gezien was toch wel een beetje teleurstellend vergeleken met de optochten in Nederland, waar veel mooiere en grotere wagens rondrijden. Maar het was een belevenis op zich om de stad in te gaan, want mensen liepen er in de vreemdste creaties rond, wat erg leuk was om te zien. Helaas heb ik vergeten hier foto’s van te maken. Alleen op het laatst heb ik nog wat vage plaatjes kunnen schieten, maar goed, je kan ook niet aan alles denken toch?
Voor de rest vind ik de tropische vogelgeluiden hier ’s morgens vroeg (eigenlijk de hele dag wel) nog steeds erg leuk (en de vogels natuurlijk ook). Ik ben helemaal verknocht geraakt aan de simpele, maar erg mooie bloem de Frangipani, die ongelooflijk lekker ruikt!! In één van mijn vorige berichten zit een foto waarin ik er één in mijn haar heb. Voor het seizoen over is zal ik nog een keer een foto ervan maken, maar het is nu al laat, dus heb geen zin er eentje te zoeken… En ik ben verknocht aan het relaxen in een park in de stad of op één van de stranden op een zondagmiddag of wanneer ik dan ook tijd heb.
En dat was het wel weer zo’n beetje. De komende maand (Pasen) heb ik nog een reisje naar Adelaide in het verschiet op bezoek bij Andrew, “one of the backseat-guys” van de tour in West-Australie. Ik geloof dat we een paasdiner hebben en ik ga er een typisch Australische traditie meemaken, namelijk “the Horseraces”. Dat schijnt een heel evenement te zijn hier, waar iedereen met hoedjes op (toch wel erg brits ook dus) en zo goed als in gala heen gaat, dus ik ben benieuwd, wil het graag een keer meemaken:-).
Allemaal weer bedankt voor de mailtjes en reacties en tot de volgende keer maar weer!
Groetjes!!
03 Maart 2008 - 12:50
Marianne Derksen:
Hallo Annet, leuk om zo steeds van je te horen, fijn,dat het zo goed gaat met je,
groetjes Marianne -
03 Maart 2008 - 13:04
Eef Pouwels:
Hoi Annet
Niet verwacht he. Al al vaker gevraagd hoe het met je ging.
Maar als ik alles zo lees en zie heb je het volgens mij wel aardig naar je zin.
Ik hoop en gun je het van harte dat het met je goed blijft gaan.
Hou je haaks en veel succes.
Eef -
03 Maart 2008 - 18:14
Marjon:
Heyyyyyyy annetje,
Nou ik zal Dorrit (van meditatie :D) eens eventjes wijzen op jouw opmerkingen haha.
Krijg al last van hyperventilatie als ik eraan denk, maar dat zit geloof ik tussen de oren :P.
Spreek je wel weer en het is mijn streven, om dit vóór augustus te doen hihi,
Liefs,
Marjon -
03 Maart 2008 - 18:53
Marieke:
Heej,
Nou eindelijk weer een berichtje.
Hoe bevalt het huis, blijf je er
langer, of hou je het bij 2mndjes?
Big hug! -
04 Maart 2008 - 08:27
Piet Tennekes:
Annet,
Wat ben je toch aan het genieten (en wij ook een beetje). Geniet van alles -
05 Maart 2008 - 21:19
Jaco En Janneke:
Geniet ervan meid, ennuhhh ik ga ook wat aan mijn ademhaling doen. Breath in breeeeeaaaaaaaath out......... -
09 Maart 2008 - 16:14
Willem:
What I want is a proper cup of coffee, brewed in a proper cup-o-coffeepot. I may be off my dot, but I want a cup-o-coffee in a proper coffeepot. Tin coffeepots of iron coffeepots are no use to me. If I can't have a proper cup-o-coffee in a proper cup-o-coffeepot, I'll have a cup of tea!
Lang leve de hoedjes! Veel plezier.
X, Willeke