Opdrachten en huisje zoeken....
Blijf op de hoogte en volg Annet
03 September 2008 | Australië, Sydney
Het is weer even geleden, maar ik heb een erg drukke tijd achter de rug. Ik typ mijn verhaaltje vanuit het vliegtuig naar Melbourne. Van daaruit vlieg ik naar Londen en over een kleine 30 uurtjes ben ik weer terug voor een paar weekjes in Nederland:-). Ik heb er zin in, vooral na die drukke weken. Dit is mijn eerste echte vakantie sinds ik gesetteld ben in Sydney en begonnen met school. Wel lekker om weer op wat andere zaken te focussen:-).
Verder vanaf Melbourne Airport:-). Zoals ik al zei een drukke periode achter de rug. Met name omdat ik nog steeds druk op zoek was naar een baan, erg druk ben geweest met het assisteren van Yoga-teachers en helaas ook weer op zoek moest naar een huisje. De reden daarvan was dat de vriendin van de eigenaar in mijn kamer gaat wonen. Klote, maar ja, kan er weinig aan doen. Inmiddels na aardig wat huisjes te hebben gezien, heb ik een kamer gevonden in een appartementje in Artarmon. Beetje aan de kleine kant, maar wel een eigen badkamer en een leuke Koreaanse als housemate. En stukken goedkoper, dus dat is ook mooi meegenomen.
Een baan heb ik inmiddels ook en zoals ze zo vaak zeggen “zo heb je niks en zo heb je alles” ben ik ook begonnen in de bibliotheek van school een paar uur per week, wat me weer een leuke korting op de cursussen oplevert. Dus na de vakantie kan ik er volop tegenaan. Mijn baantje is in het hostel waar ik mijn hele Australische avontuur begonnen ben, het BIG-hostel. Ik heb de baan te danken aan een vriend van me die ik daar heb leren kennen en die dus (helaas) naar Adelaide vertrekt, waardoor er een plekje voor mij vrij komt. Ziet er allemaal gunstig uit, flexibele shifts, dus handig met een opleiding ernaast. Heb er erg veel zin in!
Het assisteren van Yoga-teachers ging even heel snel met de opbouw van de uren (moet er 120 doen), maar helaas is het yoga-centrum waar ik dat deed over de kop gegaan (niet door mij hoor;-). Wel grappig, want op een gegeven moment wilden we een les doen, maar was er geen teacher. En toen ik aangaf dat ik studeerde, stond iedereen binnen enkele seconden in de zaal en ik voor de klas en heb ik volledig onvoorbereid mijn eerste les gegeven. Was lekker rommelig, maar gaf me wel de “confidence”die ik nodig heb om met volle moed verder te assisteren en wellicht over een paar maand echt les te gaan geven. De opdrachten en presentaties zijn ook allemaal weer achter de rug en goed gegaan. Dus daar hoef ik me over zo’n 2 maand pas weer druk om te maken.
Andrew uit Adelaide is een weekendje over geweest in Sydney en in onze “spareroom”. Vrijdagsmiddags kwam hij aan en zijn we gezellig de stad in geweest, beetje winkelen enzo. ’s Avonds hebben we gebarbequed met wat vrienden en mijn housemate Dan onder het genot van de openingsceremonie van de Olympische Spelen. De rest van het weekend heb ik hem haast niet gezien helaas, want hij zit in allerlei comitees en moest van alles organiseren en ik was zelf druk met opdrachten voor school. Maar toch leuk om het ff weer te zien:-).
Afgelopen weekend heb ik de periode afgesloten met een Yoga-retreat van school. Het was in “the Southern Highlands” in Wilton in de buurt van Picton. Een erg mooie plek, erg rustgevend, supervriendelijk personeel, heerlijk gezond eten, veel meditaties en Yoga Nidra’s, kortom, de moeite wel waard. Vanwege mijn vlucht kon ik alleen niet deelnemen aan de grote “schoonmaak” die we deden, namelijk diarree creëren en overgeven. Eerst had ik er ook niet zo’n zin in, maar het is eigenlijk niet zo bijzonder, dus de diarree ga ik na de vakantie thuis uit proberen:-). Iedereen voelde zich geweldig na de tijd namelijk, dus dat wil ik ook wel ervaren.
En dat was het wel zo’n beetje. Ga zo maar eens kijken of ik kan boarden. Mijn vlucht gaat via Hongkong naar Londen zag ik net. Ik zie een aantal van jullie de komende weken. Moet ff alles gaan checken, want ben mijn agenda vergeten realiseerde ik me net en daar stond alles in. Wellicht kom ik jullie tegen op de Keunefeesten of ergens anders in de omgeving van Holten/Rijssen.
Ik moet boarden, dus zie jullie snel!
Groetjes!
P.S. Intussen ben ik aangekomen in Rijssen en heb ik een Nederlandse Prepaid kaart voor mijn telefoon gekocht. Mijn telefoonnummer voor de komende weken is: 06-41120223.
Het voelt als vanouds om hier weer te zijn.
Spreek jullie snel!
03 September 2008 - 21:01
Marieke:
Heej,
Welkom thuis in Nederland!! We gaan elkaar weer zien, gezellie.
Dikke kus Marieke -
Te gek!
Knuffel Joke -
07 September 2008 - 09:53
Mechelien:
We gaan je zien,veel plezier!! mech. -
14 September 2008 - 09:25
Marije:
Hey there! Gaaf dat je een paar weken in NL bent, zou ik ook wel willen. Mijn berichtje over int. rijbewijs was een beetje vaag denk ik. Even uitleg.
Als je een Aussie licence wilt halen moet je je Nederlandse rijbewijs + vertaling meenemen. De vertaling is het internationale rijbewijs.
Ik weet trouwens niet of jij nog een test moet doen ofzo (ik heb een Nieuw Zeeland rijbewijs en ik hoefde het niet te doen).
Als je zaterdag al weer in Sydney bent en geen jet lag hebt dan ben je welkom op mijn house warming party!
Groetjes!