Auto's, verjaardag, walvissen en genieten:-)...
Blijf op de hoogte en volg Annet
01 Augustus 2012 | Australië, Narrabeen
Voor degenen die niet op vakantie zijn hier een berichtje uit Sydney. Het heeft weer ff geduurd, maar de afgelopen weken waren weer redelijk gevuld, dus vandaar.
Hoop dat het met jullie alemaal goed is sinds ik weer terug ben hier in Sydney? Ik vond het echt heerlijk jullie allemaal weer te zien☺!
Ik kwam volledig uitgerust weer terug in Sydney en besloot dat ik mijn leven hier maar eens wat aangenamer moest maken. Niet dat het slecht was, maar ik was wel veel te druk de afgelopen jaren. Daar kom je vanzelf achter als je al jaren last hebt van wat lichamelijke ongemakken, die zelfs met chiropractie niet verholpen konden worden, maar wel waren verdwenen na een rustige vakantie van 4 weken☺!! En dus, was mijn eerste idee om een autootje te kopen.
Ben meteen begonnen met zoeken toen ik thuis kwam en vond een leuk autootje, wederom op Gumtree☺. Donderdag’s nadat ik terug kwam uit NL ben ik al wezen kijken. Kreeg de auto meteen een paar dagen mee, zodat ik een korte keuring kon doen, wat me wel verstandig leek omdat ik de auto particulier kocht en Vieuxtje niet echt in de buurt was om ernaar te kijken. Het feit dat de eigenaar me de auto meteen een paar dagen mee liet nemen, stelde me al wel gerust. Die eigenaar was een Fransman die zelf ook monteur is. Hij is helemaal gek is van auto’s en rijdt zelf rond in een “vintage” Peugeot 205, net zoals de mijne die ik in NL achter moest laten☺! Om het kort te houden, de auto werd door de andere monteur (een betrouwbaar adres via mijn landlord) goedgekeurd. De auto is een rood Hyundaitje uit 1994, met maar 84000 km op de teller, dus volgens iedereen een goeie koop☺. En hij bevalt prima! Een autootje geeft toch wel heel veel vrijheid hoor:-). En het is ook zo handig als het regent…fijn om er eentje te hebben met al die regen die we hebben gehad met “La Nina”. Zeg wel “gehad”, want net nu ik een autootje heb, blijkt het dat “La Nina”, de luchtstroom die al jaren nattigheid in Australia heeft gegeven, sinds ongeveer een maand geleden is verdreven door “El Nino”, de droogte brenger!! Dus eindelijk hebben we wat droger weer! En het klopt wel, we hebben de afgelopen weken toch meestens heel zonnig weer, ook al is het wel koud af en toe. Maar ja, het is uiteindelijk ook nog winter.
Ok, dus de auo is binnen. Verder had ik me voorgenomen meer tijd te nemen om te relaxen, dus ‘s avonds heb ik geprobeerd vrij te houden, of leuke dingen te doen. Dat lukt over het algemeen ook goed☺. Ik heb ook weer wat creatiefs opgepakt en ga nu iedere maandagavond naar een “life-drawing” klas in de stad. Dit is een avond in een hotel, waar je voor weinig geld naaktmodellen kan gaan tekenen. Had al jaren niet meer getekend, dus moet er wel weer ff inkomen, maar ik zie toch alweer enige verbetering☺. En het is erg gezellg, omdat het gewoon in een bar is, dus je kunt er gezellig wat eten en drinken en ik heb er ook weer wat nieuwe mensen leren kennen☺. D’r zitten wel zo’n honderd mensen in zo’n klas, met 2 modellen. Erg gezellig dus!
Na school ben ik ook begonnen met een stage, met een lerares van mij. Zij wilde al heel lang Wellness Coaching Groups opstarten en omdat ik geen placement had en vroeg of ze iets voor me wist, leek het haar een goed idee dat ik haar daarmee ging helpen. Intussen hebben we de uitnodigingen en advertisement de deur uit gedaan en wachten we op aanmeldingen. HJet zijn 2 workshops en een workshop is dus een Wellness Coaching Group, waar we nog niet veel aanmeldingen voor hebben gehad, dus hopelijk komt dat nog. De andere workshop gaat over Mental Imagery, oftewel, hoe kun je met visualisatietechnieken doelen kan bereiken in je leven. Erg interessant en geen onzin, scientifically proven en Lydia (mijn lerares) heeft deze techniek al heel veel gebruikt in sports coaching. Ze schrijft nu ook een boek hierover. Voor deze workshop hebben we al wel wat aanmeldingen binnen en ik ben erg benieuwd hoe het verder zal gaan☺.
Daarnaast moet ik alleen nog wel een andere stage zien te vinden, want de huidige stage is maar voor ongeveer 80-100 uur en ik moet totaal 250 uur. Aangezien ik voor het eind van het jaar mijn studie af wil zien te maken, werd het me van de week allemaal een beetje teveel. Het zal ook moeilijk zijn om mijn baantjes allemaal te combineren met een stage en van de week kwam het allemaal een beetje op me af en besloot ik dat ik mijn baan bij de chiropractor moest laten vallen. Ik heb gisteren een goed gesprek gehad met mijn baas en hem uitgelegd wat mijn focus is en dat ik niet aan alle extra uren en trainingen die hij van ons eist kan voldoen en sinds vandaag werk ik dus alleen nog in het hostel en doe ik mijn yoga-klas (die lekker is gegroeid de afgelopen weken☺). Wel een vreemd gevoel vanmorgen dat ik niet hoefde te werken, maar zodoende heb ik wel meer tijd om een geschikte stage te vinden en ook om mijn opdrachten af te maken en daarbij ook nog een beetje te genieten van mijn leven☺. Zo staan de zaken er nu dus voor.
Even terug naar de afgelopen weken. De eerste week nadat ik terug was hadden we een feestje van Marije die nu de gelukkige eigenaar is van een permanent visum voor Australie. Het was een erg gezellig feestje, waar we allemaal natuurlijk op z’n Australisch verkleed moesten komen. Er liepen ongeveer 6 Steve Irwin’s rond, maar ik vond Nick met zijn krokodil toch wel een van de beste;-).
Mijn verjaardag een paar weken later heb ik gezellig na mijn werk met Willeke en Berta (tegelijkertijd) op Skype gevierd en ik heb die avond ook nog gezellig met Inge “gefacetimed” (MAC version of Skype) en met Henk en Ali aan de telefoon gekletst☺. Dus best een gezellig avondje;-). De zaterdag erna ben ik met wat vrienden naar mijn favorite Duitse restaurant in Manly geweest en hebben we ons daar eerst tegoed gedaan aan Gluhwein en lekker eten en later nog aan een paar heerlijke cocktails in een Wijnbar. Tot ongeveer 12 uur gebleven, want Nick was op 1 juli jarig en dat was die dag na 12 uur, dus gezellig er nog eentje op hem gedronken ook☺.
In de weken erna ben ik met Marije wezen kayaken hier op het meer. Ze had me dit gegeven voor mijn verjaardag en ik vond het een erg leuk kado☺! Daarnaast nog wel wat etentjes gehad. Twee weken geleden was ik met mijn lerares voor mijn stage aan het werk en stelde ze voor om een kopje koffie te gaan drinken bij Church Point, wat vlakbij Narrabeen ligt, maar waar ik nog nooit van had gehoord. Ik ben blij dat ze me daar heen heeft gebracht, want het was er ontzettend mooi!! Het is een klein pittoresk ferryhaventje/jachthaven aan Pittwater, en je kijkt daar uit op Scotland island. Een leuk café/restaurant op een grote vlonder aan het water met uitzicht op dit alles maakt het plaatje compleet, super-relaxed☺! Ik wilde wel graag naar Scotland Island en besloot dat zeer snel een keer te doen. Zodoende ben ik vorige week er weer geweest met een vriend en hebben we de ferry genomen naar het eiland. Super-relaxed sfeertje daar, er wonen alleen maar artiesten en de sfeer is heel gemoedelijk. Iedereen maakt een praatje met je en het lijkt wel of je in een ander land zit ineens, terwijl je eigenlijk nog steeds in Sydney zit. We hebben tot na zonsondergang lekker zitten eten en drinken, bij de terrasverwarmers met een dekentje over, heerlijk ontspannend☺. Echt mooi daar, volgende keer dat hier iemand op bezoek komt van jullie dan breng ik jullie daar zeker heen☺!
En dan had vorige week Nick nog een mooi verhaal. Hij zwemt bijna iedere morgen in Manly en die ochtend hadden ze tijdens het zwemmen een walvis ontmoet! Omdat er altijd werd gezegd dat je zo’n 100 meter afstand van walvissen moet blijven, hadden ze dat netjes gedaan. Maar die walvis vond het blijkbaar wel leuk, want ze zwom naar de groep zwemmers toe en ging tussen hun in liggen. Ze liet zich zelfs aanraken!! Ongelooflijk toch!! Ik ging bijna uit mijn dak toen ik dit hoorde, wauw, wat een ervaring!! De volgende dag was het zelfs op TV, want zo’n vriendelijke en close encounter met walvissen komt toch blijkbaar maar zelden voor! Helaas lukt het niet om het filmpje van de TV uitzending te downloaden, omdat ze deze pagina aan het vernieuwen zijn:-S, maar ik heb wel wat foto’s. Als je het filmpje wilt zien moet je ff naar mijn facebook Page gaan. En ikke maar iedere keer op het strand kijken of ik er ook wat zie, maar tot nu toe nog niet helaas…maar we hebben nog een paar maand tot het seizoen voorbij is☺. Helaas was er vandaag ook iets minder leuks met een walvis die was aangespoeld in de rockpool (zwembad in zee) van Newport, vlakbij Narrabeen. Triest gezicht en een mysterie hoe hij in het zwembad is terecht gekomen, maar waarschijnlijk was hij al dood en is hij door de onrustige wateren vannacht (altijd rond volle maan) gewoon over de reling geslingerd in het zwembad...Zielig gezicht:-(...
En daar hou ik het maar weer bij voor deze keer. Ik wens jullie een hele fijne vakantie (als je nog niet bent geweest) en hou de vakantiefoto’s op Facebook in de gaten;-)!
Groetjes☺!!
02 Augustus 2012 - 12:42
Fw:
ik wacht hier ook op de El Nido -
03 Augustus 2012 - 12:03
Berta:
Goed van je dat je zo'n moeilijke beslissing hebt genomen door je baantje op te zeggen! Maar je hebt volkomen gelijk, door alle drukte rond werk en stage zie je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer... nu kun je weer focussen op wat op dit moment het belangrijkste is. En natuurlijk moet je niet vergeten te "leven", dingen te doen die je leuk vindt, zoals tekenen. Nog niet zo lang geleden ben ik daar ook mee begonnen en ik moet zeggen, het bevalt prima!
Mooi voor Marije dat ze een permanent visum heeft, dat geeft de burger weer moed.
En het filmpje met Nick en de walvis was inderdaad zeer de moeite waard! -
18 Augustus 2012 - 22:41
Ali:
Hoi Annet
Goed van je dat je wat meer tijd voor jezelf hebt genomen, we hadden het er in Nederland ook al over gehad. Je leeft maar 1 keer en je weet ook nog waarom je destijds ook bent vertrokken uit nederland. Zoals mijn meditatie geefster als welkomszin heeft op haar pagina: Vier het leven, hou van jezelf! En Niek zegt ook altijd, ert is er maar 1 die weet wat goed voor jouw is en dat ben jezelf, maar je moet wel luisteren naar jezelf.
Filmpje van Nick heb ik ook bekeken en dat is natuurlijk wel kicken om zo met een whale in het water te zijn. Maar ik heb ook foto's gemaakt van bruine beer en grizzly-beren(of waren dat ook toch ook bruine beren). Ik zal proberen wat op de computer te zetten.
Groetjes Ali