Pepernoten, Oranje, Horseraces en Gardenparties - Reisverslag uit Sydney, Australië van Annet Jansen - WaarBenJij.nu Pepernoten, Oranje, Horseraces en Gardenparties - Reisverslag uit Sydney, Australië van Annet Jansen - WaarBenJij.nu

Pepernoten, Oranje, Horseraces en Gardenparties

Blijf op de hoogte en volg Annet

11 November 2009 | Australië, Sydney

Hallo daar….

Hoe is het in het kikkerlandje? Alles goed met iedereen? Het is weer een maandje geleden dat ik wat schreef, dus ik dacht dat een klein berichtje wel handig zou zijn. Ik heb niet zo heel veel te vertellen, want ik ben weer erg druk met huiswerk en werken etc, dus weinig tijd voor bijzondere dingen...

Waar waren we gebleven...
Het weekend dat Jeroen Vincent hier weer een paar dagen in sydney zou zijn. Was erg gezellig:-). Zaterdagmorgen kwam ie gezellig op de koffie en bracht ie me een paar erg lekkere en welkome dingetjes uit Nederland mee, o.a. 2 stukken kaas, grote zak pepernoten, 3 zakken drop, 2 foto-albums van deze website en 2 zakken Haagse Hopjes voor een vriendin van me (ben ik dan nog wat vergeten?). De kaas is intussen bijna op, nog 1 zak drop te gaan en een paar pepernoten... Thanks Jeroen, ik was hier zeker blij mee!! Vooral de kaas, veeeeel beter dan die Cheddar-cheese hier...

Zaterdagmiddag met de auto de stad in geweest, eerst eten in de aziatische foodcourt. Dat was genoeg eten voor de hele dag, daarna niks meer gehad, zo’n groot bord vol!! Het was helaas ongelooflijk slecht weer, regen, regen, regen... Ff Jeroen het hostel laten zien, wat zaken voor de huurauto geregeld (wat achteraf ook wel op het vliegveld had gekund, lag aan de persoon die je hielp, typisch voorbeeld van Australische “customerservice”, met andere woorden “hoe maak ik het de klant zo moeilijk mogelijk”). Anyway.... Daarna beetje rondgewandeld in Newtown, een beetje een alternatieve zuidelijk suburb van Sydney, met veel Gay-people, punkers, alternativo’s etc...Maar erg leuk met supergezellige koffieplekjes en eettentjes! En toen omgekleed, want ’s avonds zouden we met Isabel, een vriendin van me, in Darling Harbour gaan kijken, waar een Latin Festival gepland was....nou, niet dus, door het slechte weer was het helemaal afgelast jammergenoeg. Nadat we erachter kwamen dat zelfs op zulke momenten “customerservice” niet bestaat en mensen gewoon AUS$ 20,- entree moeten betalen in een cafe/bar om een drankje te halen, besloten we om maar eens richting Bondi te gaan, omdat Isabel daar nog wel een bar wist. Na dus een half uur te hebben rondgewandeld in Darling Harbour op zoek naar wat vertier, waren we intussen wel zeiknat geregend, maar toch maar op weg naar de “eastern suburbs” .
Uiteindelijk daar beland in een establishment tussen King’s Cross en Bondi in, The Golden Sheaf, en daar gezellig de hele avond met zijn 3-en staan dansen. Kwam zelfs nog wat bekenden tegen, toch een teken dat ik een beetje gesetteld raak hier, want dat overkomt me tegenwoordig regelmatig:-).

Zondags had Isabel ons uitgenodigd om te gaan lunchen met haar en wat vrienden in Bondi. Toen we uiteindelijk in Bondi kwamen waren we wederom met zijn drieen, want de anderen hadden intussen afgezegd (ook iets typisch Australisch, mensen houden zich niet altijd aan afspraken...waar ik natuurlijk al achetr kwam toen ik voor de eerste keer deze kant op kwam;-)). Maar dat mocht de pret niet drukken, alleen wel jammer dat we net te laat waren voor de pannekoeken.... Terwijl we zaten te eten keek iedereen ineesn naar buiten en daar bleek dat een paar surfers ineens omringd waren door een grote greop dolfijne, die de hele tijd om hun heeb bleven zwemmen (zie foto's hoe dichtbij ze waren). Volgens mij moeten die surfers zich geweldig hebben gevoeld:-). ’s Middags moest ik werken, dus gingen we iedere onze eigen weg. Jeroen zag het overigens wel zitten volgend jaar te trainen voor de triathlon in Bondi, lopen langs het strand, zwemmen in de pool en fietsen ook mogelijk. Iemand zin om hem te vergezellen;-)?

Maandags zouden we met Jeroen, Marije, Isabel en ondergetekende een dagje gaan touren met de auto rondom Sydney. We zijn richting Northern beaches gegaan, waar we uiteindelijk hebben geluncht in Terrigal en toen een beetje verstrikt raakten in een zoektocht naar een picknickplaats met BBQ’s en in de buurt van een strand. Maar uiteindelijk is het gelukt en vonden we een rustige, maar erg mooi gelegen campinkje, waar diverse bbq’s hadden. En zo slim als we waren hadden we alles bij ons, behalve.....de lucifers!! Gelukkig kampeerden er wat mensen, dus konden we van hun wat lenen:-).
BBQ ging goed en smaakte lekker. Na de BBQ ff langs het strand gewandeld en toen begon het helaas weer te regenen. Dus maar weer in de auto gestapt voor de terugweg. Iedereen was moe en lag bijna te slapen in de auto, dat is wat er vaak gebeurd op zo’n dag, maar het was al met al een heerlijk relaxed dagje!
En helaas moesten we ook alweer afscheid nemen van Jeroen, die voor zover ik weet zeker volgend jaar weer terugkomt:-).

De 10e Oktober ben ik met Jeroen Bult, Isabel en Marije naar de vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen the Socceroos en Nederland geweest. Leuk een avondje tussen de Nederlanders te zitten, maar blij daarna weer terug te zijn in Sydney:-). Helaas een beetje een saaie wedstrijd en we probeerden regelmatig de “wave” te starten, maar veel verder dan halverwege het stadion kwam die helaas niet...:-(. Kwamen ook daar weer bekenden tegen, Nl heeft een kleine community hier;-). Na de tijd nog even lekker Koreaans gegeten met Isabel en Jeroen ter afsluiting van de avond.

De week erna een superinteressante cursus voor school gedaan, soort “Holistic councelling”. De tutor was echt superinteressant en het was absoluut geen straf om aanwezig te zijn. Verder geen dingen afgesproken, omdat ik 3 dagen van 9-5 druk zou zijn en ook vanwege een opkomend Chemistry-examen wat ik de week erop zou hebben.
Tijdens dit examen had ik de eerste officiele blackout in mijn leven. Ik zat daar en had zoiets van “hmmm, nog anderhalf uur te gaan. Wat zal ik doen, nu weggaan, of nog proberen iets op papier te zetten”? Ik koos voor het laatste en heb uiteindelijk ook nog bij alle vragen wat ingevuld. En maar goed ook, want tot mijn grote verbazing bleek een week later dat ik het had gehaald met 82%!! Volgens mij zelfs het hoogste wat ik ooit heb gehaald...heel apart!

In Oktober zijn ieder jaar de Night Noodle markets in Hyde Park. Dus daar zijn we de vrijdag erop maar eens naartoe gegaan. Twee weken lang op weekdagen waren deze markets te vinden in Hyde Park. Allemaal lekkere eettentjes, Beergardens, poffertjeskramen (ja echt!!) etc. Was erg leuk opgezet en het is een heel populair fenomeen, dus het was ook erg druk. Na de markets nog even met Isabel, Marije en Caroline (vriendin Marije) wat wezen drinken op Australia Square (gezellige openluchtbar middenin Sydney). Verder niks bijzonders gedaan dit weekend (behalve mijn huiswerk, as usual...:-().

Twee weken geleden met Jana naar het Brazilian Filmfestival geweest. Was erg gezellig om weer met haar uit te gaan nadat ze 6 weken in Europa was geweest. De film was echter waardeloos en het feest erna was er niet (vreemd genoeg). Hmmmm...braziliaans;-)?

Zaterdag besloot ik een dagje vrij te nemen van alle studie en eens rond te kijken in Bondi. Isabel woont daar en heeft me wat leuke plekjes daar laten zien en Jana kwam er gezellig ‘s avonds ook nog bij dus het was een superrelaxed dagje:-)!

De week erna wederom ingewijd in een jaarlijkse traditie hier in Oz, “the Melbourne cup”. Oftewel horseraces die zo berucht zijn, dat iedereen in het land bijna een wedje maakt. In de stad zijn extra tenten opgebouwd om een weddenschap in te zetten en als de races zijn (3 uur ’s middags) ligt voor even (of de rest van de dag) overal het werk stil en is iedereen de races aan het kijken. Mensen doen dit in de pub, of op het werk en dan met die belachelijke kitscherige kleren aan en hoedjes op (in de pub, jahaaaaa...!). Anyway, grappig om mee te maken, het is maar 3 minuten, maar het hele land ligt zo’n beetje plat ervoor en er wordt nog weken over nagepraat.

Dan had ik afgelopen zaterdag een “engagement garden-party” van een yoga-vriendin van mij, Kelly. Ze had een feestje bij haar ouders in de tuin georganiseerd en ik was ook uitgenodigd. Ik heb haar vorig jaar leren kennen via Danilo en ze heeft me heel erg geholpen met het assisteren van haar yoga-klassen, netwerken etc, maar we doen ook gewoon leuke dingen samen en momenteel speelt ze me iedere keer yoga-teachers door die iemand nodig hebben om te vervangen, omdat ze een klas niet kunnen doen. Dus ik heb veel aan haar te danken. Vandaar dat ik ook graag aanwezig wilde zijn en omdat ik niemand kende verder, nam ik Isabel mee. Het was goed georganiseerd, heerlijk weer, groot huis en tuin en goeie sfeer. Ik kwam er één van mijn leraren van vorig jaar tegen en we hebben daar een beetje mee bijgekletst. Hij bood ons een lift aan naar huis, wat wel welkom was, want met openbaar vervoer was de suburb (St. Ives) erg moeilijk te bereiken.
Na het feestje weer naar de pub in Bondi geweest en het was weer een gezellige dag:-).

Ok, dat was het wel weer zo’n beetje geloof ik. We zijn een Sinterklaasavond aan het organiseren met een paar mensen, dus da’s wel gezellig. Helaas zijn de pepernoten op, maar Marije krijgt een recept van haar ma, dus we gaan ze zelf bakken;-).

Dus....allemaal de groetjes maar weer en tot de volgende keer (laatste keer van dit jaar alweer waarschijnlijk, waar blijft de tijd?).

Annet:-)

• 11 November 2009 - 18:56

Ali:

Nou Annet, al is het weer niet zo mooi, Erwin Krol zou vast zeggen, dat de wolken wel erg mooi zijn!

• 12 November 2009 - 01:07

Annet:

Heeft ie helemaal gelijk in! En die dag was het eigenlijk droog tot de avond, dsu dat viel nog wel mee:-).
    Groetjes!

• 13 November 2009 - 16:39

Free Willie:

Zie ik het nu goed en had je een Aussie vlag getekend op je wangen?Later waren ze verdwenen.
    Inkeer momentje???

Jammer dat je niet in het water was tijdens de dolfijnen parade.

tjee

Willeke en Erwin; zet de cola maar koud!!

• 28 November 2009 - 19:12

Bianca:

Peter wil wel samen met Jeroen trainen voor de triathlon! Ga ik wel samen met jou Sydney en omgeving verkennen!
    Fijne Sinterklaas, neem nog een paar pepernoten.
    veel liefs,
    Bianca

• 29 November 2009 - 04:45

Annet:

Hey,
    Klinkt goed:-)! laat maar horen als je zijn telefoonnummer nodig hebt om nadere afspraken te maken...
    Groetjes!!