Summer?? - Reisverslag uit Sydney, Australië van Annet Jansen - WaarBenJij.nu Summer?? - Reisverslag uit Sydney, Australië van Annet Jansen - WaarBenJij.nu

Summer??

Door: Annet

Blijf op de hoogte en volg Annet

26 December 2011 | Australië, Sydney

Hoi,

Ik wens iedereen alsnog fijne feestdagen. Ik weet, het is een beetje laat, maar ik weet nooit wie dit allemaal leest, dus zodoende bereik ik toch iedereen. Ik hoop dat alles goed is met iedereen en dat de kerstdagen goed zijn verlopen?

Even een kort berichtje, want ik heb niet zo heel veel te vertellen. De afgelopen weken stonden helaas nog steeds (maar nu niet meer tot half February) in het teken van de studie. En omdat dit steeds meer energie van me vergt, doe ik daaromheen niet zoveel meer dan werken en bijkomen. Dus uitgaan gebeurt niet al teveel dan.
Overigens heb ik voor school als een opdracht een wel heus "research-proposal" geschreven, waar ik best trots op ben. Is niet makkelijk, en iets wat je op "master" opleidingen constant moet doen. Erg veel van geleerd, dus wie weet... En door wat andere opdrachten weer veel te weten gekomen over de slechte situatie van de Aboriginals hier, blijft ook een intrigerend onderwerp. Ik leer echt heel veel over social issues hier in Oz door mijn opleiding, wat best wel goed is als ik hier blijf wonen natuurlijk.

Ok, November was mijn laatste bericht. We hebben in November een weekje of twee mooi zomerweer gehad, maar daarbij bleef het toen ook wel een beetje. Heel veel regen gehad de afgelopen weken, vaak zeiknat geregend op mijn fietsje. Gelukkig werd het weer vlak voor de kerst beter en hebben we een heerlijk zonnige en warme kerst gehad:-). Ben er de afgelopen weken wel achter gekomen dat mijn huis supervochtig is, doordat diverse meubelstukken begonnen uit te slaan. Ook dit soort zaken hebben me erg beziggehouden de afgelopen tijd, want moest wel een oplossing voor gevonden worden. Al met al heb ik het nu onder controle geloof ik. Ik heb een dehumidifier aan geschaft, die al het vocht uit het huis in een bak verzameld en dat werkt erg goed. Het enige nadeel is dat zodra ik de deur open doe, het weer net zo vochtig is als het was, want de luchtvochtigheid is erg hoog hier (kerstnacht 90%!). En nu het wat warmer wordt moeten de deuren en het raam af en toe wel open. Beetje dilemma dus. Meestal nu toch maar de deuren dicht met de machine aan en eigenlijk is dat best lekker, want zo blijft mijn huisje veel koeler volgens mij dan met alles open en de hitte die binnenkomt. Daarbij heb ik een weerstation gekocht, die me precies vertelt wat de luchtvochtigheid is binnen en buiten, en ik weet dat het binnen onder de 70% moet blijven, dus dat helpt me het een beetje onder controle te houden. Ik woon dan ook wel echt in een regenwoudje hier en de keuken en badkamer hebben allebei geen afzuiging, dus dat helpt ook niet echt mee. Ik heb al een paar keer bloedzuigers in de badkamer ontdekt, die normaal alleen in een supervochtige omgeving zitten, dus dat zegt denk ik wel genoeg;-). Buiten dit om, plus het feit dat mijn landlord al bijna anderhalve maand met mijn balkonnetje aan het werk is (waar ik graag wil zitten nu ik vrij ben) ben ik nog steeds erg blij dat ik hier woon. Ik heb vorige week aangegeven dat ik iemand op visite krijg in Januari en de ruimte op het balkon nodig heb en ze heeft me beloofd dat het voor die tijd af zou zijn, dus het kan niet lang meer duren.

De foto’s zijn meeste om het huis genomen. Het strand hier is iedere keer weer prachtig en anders, dus ik blijf foto’s maken. De sand sculpture zagen we op een gewone vrijdagavond in Manly en vond ik wel een fotootje waard. Diezelfde avond ook nog een grappige anecdote…we liepen naar mijn huis in Narrabeen en daar stikt het van de vogels…o.a. kookaburras. Mijn vriend (USA) had nog nooit een kookaburra gezien en was verbaasd om het uiterlijk van de vogel (groot hoofd). Toen ik vertelde van het grappige geluid dat ze maakten, wou ik proberen de vogel aan de praat te krijgen. Destijds had ik nog een ringtone met het geluid van een kookaburra en ik dacht dat die daar wellicht op zou reageren. En ja hoor, telefoon ging af, hij keek om zich heen en begon gigantisch te snateren (of hoe je het wil noemen). Mijn vriend wist niet wat ie hoorde, want het is nogal een typisch geluid en de vogel wist niet meer van ophouden. Ik denk niet dat de buren daar op dat moment zo blij mee waren, want het was verder doodstil zo middenin de nacht. Maar wel erg grappig.

De afgelopen dagen (kerst) op kerstavond bij vrienden van Jana geweest in Bondi Beach voor een BBQ. Was erg gezellig en superleuke mensen ook. Kerstdag (gisteren) moest ik werken in het hostel, maar dat vond ik niet erg. Er is toch nooit zoveel te doen met kerst en ‘s avonds had een van de “longterm” gasten een kerstdiner geregeld, dus het was goed toeven. In de ochtend was er een brunch geweest voor de gasten en daar waren nog wat heerlijke king-prawns en zalm van over, dus ook dat was erg lekker. Geen straf dus. Onderweg naar de bushalte voor de terugreis, kwam ik langs Townhall, waar de laatste avond van de licht-projecties was, dus daar nog gauw even wat fotootjes van gemaakt. En nu is hier de kerst alweer voorbij. Nog geen plannen voor nieuwjaar, we zullen zien. En nieuwjaarsdag werk ik weer in het hostel. De komende week heb ik geen yoga-klasjes, dus ik heb een weekje vrij van alles, heerlijk gevoel.

En vanaf volgende week ga ik brainstormen wat ik in het nieuwe jaar wil doen, want de yoga in Mosman daar wordt ik niet echt veel beter van. Moet dus iets anders verzinnen naast mijn studie om geld in het laatje te krijgen. Heb wel wat dingetjes in mijn hoofd, die moet ik dus nu ff uit gaan werken. Gelukkig heb ik daar de komende weken wat tijd voor.

Ok, bijna bedtijd, dus ik hou het hier bij.

Fijne dagen allemaal en tot snel!

Annet

P.S. Ik ben helemaal vergeten dat we een maan-eclipse hadden een paar weken geleden. Ik heb er wat wonderbaarlijk goed gelukte foto's van kunnen maken met mijn simpele cameraatje. Foto's worden toegevoegd:-).

• 05 Januari 2012 - 03:45

Fw:

Mooie gekleurde bomen!!!
    Ook al zat ik iets hoger dan jou, ik heb ook de maan eclipse gezien, was super!!
    Geniet van het nieuwe jaar!!
    xxxx

• 05 Januari 2012 - 04:44

Annet:

Dankjewel, toch nog een reactie:-). Waar is iedereen???