Eindelijk vakantie...!! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Annet Jansen - WaarBenJij.nu Eindelijk vakantie...!! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Annet Jansen - WaarBenJij.nu

Eindelijk vakantie...!!

Door: Annet

Blijf op de hoogte en volg Annet

22 December 2010 | Australië, Sydney

Ho ho ho… hi y’all!

Ben ik weer, wederom even geleden maar de studie vergt nogal wat tijd en energie, dus helaas moeten andere zaken dan even blijven liggen. Afgelopen zondag de laatste opdracht ingeleverd en vanaf maandag begin ik langzaam te wennen aan het idee dat ik niet hoef te studeren en kan doen en laten wat ik wil buiten hostelwerk en yoga-klassen om. Vreemd idee, maar wel lekker:-). Bij deze mijn excuses als je me de afgelopen maand(en) een email hebt gestuurd en nog geen antwoord hebt gehad. Het is geen desinteresse, maar gewoon ordinair tijdgebrek. De komende weken zal ik alle onbeantwoorde emails beantwoorden. Ook al kost de studie me veel tijd en geld en wist ik dit jaar ff niet meer of ik wel wilde blijven om de studie af te maken, ik heb toch maar besloten om deze 2 jaar te volbrengen en dan zie ik tegen die tijd wel hoe alle regels en mijn visa-status ervoor staan.

Waar waren we gebleven... Begin November geloof ik... Mijn tijdgebrek werd enigszins erger doordat ik in November ben begonnen met 2 nieuwe wekelijkse yoga-klasjes in een Women’s gym in Fitnesschool voor alleen vrouwen) in Chatswood (ongeveer 15 minuutjes met de bus vanuit mijn huis). Het is erg leuk, het zijn klasjes van 5-15 personen en het geeft erg veel voldoning om te horen dat mensen blij zijn met de yoga die je geeft. Dus mijn leven is ietsje veranderd. Ik doe nog steeds 2 shifts in het hostel, maar als er nu nog een klasje bij zou komen, dan laat ik een shift vallen, want anders wordt het te vol. Maar ik ben erg blij dat ik nu echt wat met mijn Yoga-teacher diploma doe, superleuk!

November was dus een maand van werken en studeren, behalve dan dat ik wel gezellig nog met Judith een dagje en een avondje ben wezen stappen. Judith’s laatste dag zijn we in de middag naar Watson’s Bay gegaan, voor een paar uurtjes strand. En in de avond wilden we nog ff dineren en gaan stappen. We dachten salsa, leuk! Op donderdagavond is het meestal wel aardig druk in een bekende salsa-tent in Sydney (La Cita). Alleen waren het meest Latijns-Amerikanen die elkaar allemaal leken te kennen, dus we voelden ons enigszins buitengesloten. Om 12 uur hadden we er genoeg van en zijn we naar de “good old” Cargo Bar gegaan (zie Lonely Planet), waar een paar feestjes aan de gang waren. Uiteindelijk werd het nog een verrassende gezellige avond, al moest ik op tijd terug vanwege een yoga-klasje in de ochtend. Deze avond dus afscheid genomen van Judith, die de kou al vreesde vanuit het zonnige Sydney. Geloof dat ze nog steeds niet helemaal weer is gewend...?

Over het weer gesproken, het is een erg vreemde zomer in Australië. We hebben weken van rond de 20-22 graden met veel regen, en dan hebben we weer weken van 25-30 graden met heel veel zon. Maar het zou dus eigenlijk constant warm en zonnig moeten zijn volgens de norm. Gisteren was het heerlijk en vandaag is het weer koud. Ik wou net ff in de zon zitten, maar de wind is gewoon te fris om in een hemdje te zitten, belachelijk gewoon. Affijn, in ieder geval is het droog vandaag. Het komt vast nog wel goed met het weer:-).

Op 3 December had Marije ons uitgenodigd voor een Sinterklaas avondje bij haar thuis. Ze had zelfgebakken speculaas en pepernoten, superlekker!! Met 2 Belgische vriendinnen van haar hebben we het Sinterklaas-spel gedaan, was gezellig:-). Toch leuk om deze NL traditie nog enigszins in ere te houden hier in het verre Australië.

Twee weekenden terug was Jeroen Vincent hier weer voor zijn jaarlijkse Ozzie-business trip;-). Vrijdag ’s avonds kwam hij aan met een zak vol kadootjes (dankjewel Sinterklaas):-). Hij bracht o.a. een Happinez-agenda voor me mee. Superleuk, al moet ik nog wel ergens de Australishce feestdagen vandaan toveren, want die zijn compleet anders dan in NL. Verder kreeg ik superlekkere chocolade-pepernoten met gedicht (net gisteren de laatste nootjes opgegeten). Plus 3 zakken drop, 4 pakken dextro (om me wakker te houden in de klas), 2 blokken kaas, een weekkalender van NL, wat bankbenodigdheden en een hoop administratie:-). We hadden afgesproken wederom een roadtripje te doen in de omgeving van Sydney. Dit keer ging Marije weer mee en een Nederlandse hostel-gaste Monique, die zich enigszins verveelde in Sydney met het slechte weer. Omdat het die zaterdag eindelijk eens goed weer zou zijn, besloten we niet te ver te rijden en een strandtourtje te gaan doen, met als eindbestemming ongeveer Wollongong ten zuiden van Sydney. Onderweg eerst een Hindu-tempel en een uitzichtpunt bezocht bij Stanwell-Park en daarna lekker naar het strand in Austinmer, Bulli Beach en uiteindelijk vlees gehaald bij de Aldi voor een BBQ in Stuart Park in Wollongong. Al met al een heerlijk zonnig relaxed dagje met een goeie BBQ aan het strand om af te sluiten. Dat weekend moest ik verder werken en studeren, al hebben Jeroen en ik nog wel kunnen lunchen op zondag en nam hij deel aan mijn yoga-klasje in Neutral Bay. Voor info over mijn yoga verwijs ik jullie dus door naar hem (incl. Business-cards):-). Woensdag’s hebben we nog wat gewinkeld voor souvenirs en een afternoon-dinner in Darling Harbour genuttigd en toen moesten we alweer afscheid nemen. Maar toch weer superleuk om hier weer iemand uit Nederland te hebben voor een paar dagen, gezellig:-)!

Nu dus lekker vakantie (buiten mijn baantjes om ). Afgelopen maandag zijn we naar de Ice-rink geweest om weer een paar baantjes te trekken. Was wederom supergezellig en leuk om te doen! Verder heb nog wat administratie weg te werken en dingen in te kopen etc., maar gisteren al lekker weer eventjes naar het strand geweest en dat wil ik de komende weken nog veel vaker doen:-). Voor de komende weken staat een kerstdiner van mijn huisgenootje op het programma, een kerstlunch bij een ex-collega, een dagje surfen (free promotion via het hostel) en een paar daagjes kamperen met Marije in Jervis Bay Bay (ten zuiden van Sydney). Ben benieuwd, Jervis Bay heeft blijkbaar de witste stranden van Australië en ook al ben ik al op 3 plekken geweest waarvan ze dat ook beweren, toch kijk ik ernaar uit:-).

Dat was weer voor nu. Wellicht heb ik de komende maanden wat meer tijd om te schrijven vanwege de vakantie, we zullen het zien.

Voor nu wens ik iedereen hele fijne feestdagen en heel veel geluk, liefde en een goede gezondheid in 2011!!

Holiday wishes from Sydney!:-)

• 22 December 2010 - 11:07

Mechelien:

Hi Annet,gefeliciteerd...heerlijk voor je,fijn om nu wat meer lucht te hebben voor allerlei leuke dingen om je heen!!
    Vreemd om jou zo te zien genieten aan t strand en zon etc. Wij zitten hier zoals je wel zult weten in de sneeuwbagger,maar.....ws witte Kerst, dat heeft ook wel wat!!
    Fijne Kerst en een geweldig 2011 toegewenst!! Liefs

• 23 December 2010 - 11:44

Renate :

Leuk om weer even wat van je horen... uhh lezen. Wat heerlijk dat je nu even vakantie hebt en dat je in de kerstvakantie in de zon kunt liggen... terwijl er hier toch wel een laagje sneeuw ligt en er kan nog meer sneeuw vallen de komende dagen.
    Ik wens jou ook hele fijne kerstdagen toe en een goed en liefdevol 2011 toe!!!!
    Renate

• 31 December 2010 - 08:32

Free Willie:

Happy New Year!!!!!!!!!
    Hier genoeg joga, maar daar ff geen zin in. Laat ik aan jou over.
    veel knalplezier op de bridge en geniet van de champagne!!
    xxxx

• 31 December 2010 - 09:00