Bijna terug van een fijne vakantie...
Door: Annet
Blijf op de hoogte en volg Annet
10 Juni 2012 | Maleisië, Kuala Lumpur
Hallo,
Ik zit nu in het vliegtuig net voordat we opstijgen vanuit Amsterdam. Ik heb net wederom afscheid genomen van 2 zussen, zwager en nichtje die me wegbrachten en ben nu klaar voor de reis. De afgelopen weken stonden in het teken van familie, vrienden, relaxen, bijkletsen, eten, fietsen, wandelen, dagtripjes, reunies, herinneringen ophalen, regen, zon, warmte, kou, handwerken (haken), ontzettend veel gezelligheid, stroopwafels, speculaas, lekkere kaas, lekker brood, lekkere crackers/beschuiten/knackebrod, zoute haring, stamppot, dropjes in alle soorten en maten, ontbijtkoek, enzovoorts enzovoorts….
Allereerst allemaal hartelijk bedankt voor de gezelligheid! Ik had wat meer tijd deze keer en vond het super om sommigen van jullie 2 keer of zelfs vaker te zien tijdens mijn vakantie. Fijn dat het goed met iedereen gaat en dat het allemaal weer net als vanouds was!
Een verslag van de afgelopen weken. Tussendoor helemaal vergeten te schrijven op mijn blog, dat zegt denk ik al wel genoeg over de vakantie.
Vrijdag 11 mei heb ik reeds kort beschreven in mijn vorige berichtje, hier nog iets meer info. Om 6 uur dus gearriveerd op Schiphol, alwaar zuslief Willeke en haar man Erwin me op te wachtten. Fijn hun weer te zien na alles wat er de afgelopen maanden was gebeurd, ook al was het dan nog niet te lang geleden dat ik hier was. We hadden de hele dag nog voor ons en besloten te beginnen met een kopje koffie en een gevulde koek. De rit naar huis verliep voorspoedig en we zijn eerst even naar Markelo gereden om koffie te drinken bij zus Berta en ega Jan in Stokkum. Ik was toch wel een beetje duf an moest nog wat acclimatiseren daar, maar uiteraard leuk hun ook al ff te zien. Daarna in Rijssen eerst mijn kamertje klaargemaakt en relaxed geluncht en wat boodschapjes gedaan. Omdat ik niet bij de begrafenis was geweest wilde ik ook graag naar het graf van mijn moeder, en dus hebben we een mooi bloemetje gekocht en dat erop gezet. Vreemde gewaarwording, maar ook wel goed. Daarna meteen naar de Holtense markt om wat een ouderwets lekkere grote warme stroopwafel te halen. Onverwachts liepen we al wat bekenden tegen het lijf, wat natuurlijk wel leuk was, o.a. free Willie en Riemco. Dus alvast een beetje bijgekletst met hun. Hierna ben ik even gaan hardlopen om de stijve beentjes van de vlucht wat los te maken en ‘s avonds een heerlijk Hollandse maaltijd verorberd (oh jee, ben alweer kwijt wat het was…). ‘s Avonds kon ik het niet laten om ook nog ff een zak stroopwafelkruimels naar binnen te slaan, heerlijk! Dat was dus nog maar de eerste dag…ik geloof dat ik het maar per week moet gaan beschrijven, anders wordt dit wel een heel lang verhaal;-).
De volgende dag toch nog ff beschrijven, zijn we naar de Rijssense markt geweest en hebben we zoute haring en gebakken vis gehaald. Omdat het zondag moederdag was ben ik daarna gezellig met Anna de stad in gegaan om een kadootje voor Willeke te kopen. Ik had nog nooit met mijn jongste nichtje gewinkeld, dus vond dit erg leuk. ‘s Avonds moest Erwin ergens heen en hebben we een “girlsnight” gehad met Wil, Anna en mij, en een “chick” film gekeken, de Nederlandse film Gooise Vrouwen. Was erg leuk eigenlijk tegen mijn verwachting in. Zondags begon het weer al wat beter te worden en hebben we wat gewandeld en bijgekletst met Liesbeth, de zus van mijn schoonzus. Was interessant, mede omdat we alledrie (Wil, Liesbeth en ik) in het Coaching vak zitten. De rest van de dag gehaakt samen met Anna en rustig aan gedaan.
De eerste week begon met een bezoekje aan Marieke op Maandag, Astrid op Dinsdag, en Woensdag de sportschool en relaxen. Supergezellig om weer bij te kletsen met de dames, het was net of ik niet weg was geweest, ook al waren er wel wat nieuwe dingen gebeurd natuurlijk. Donderdag (Hemelvaartsdag) zijn we volgens een traditie van de laatste jaren met familieleden wezen wandelen. Ook dit was een leuk weerzien en bijkletsen met andere zus Ali, Wil, Berta, Jan en Nienke (nichtje). Na de wandeling hadden Berta en Jan georganiseerd dat we worstpannenkoek zouden eten bij hun thuis. Op verzoek van mij, want dit is een traditie die we in het oosten van het land op kerstavond normaal doen, maar waar ik dus nooit bij kan zijn. Aangezien ik gek ben op pannenkoek, had ik Jan (die de pannenkoeken bakt) in Maart al gevraagd of er wat te regelen was en zodoende was dat nu gepland. Heerlijke Hollandse maaltijd, met groentesoep, karnemelk, bruine basterdsuiker en pannenkoek natuurlijk. Vrijdag op bezoek bij de eerste van de 4 nichtjes Nienke, die sindskort in Enschede samenwoont. Ze hebben een erg leuk appartement middenin de stad en moesten nog flink aan het inrichten toen Willeke en ik er waren, maar ik weet zeker dat het een gezellig huisje wordt! ‘s Avonds heb ik heerlijk gegeten met Coen bij Bistro de Holterberg en zijn we daarna nog even het dorp in geweest waar het midzomerfestival aan de gang was. Het was rustig tot ongeveer 11 uur, toen de toneelvoorstelling was afgelopen. Het Keuntje was nog niet druk, dus daar hebben we 1 drankje gedronken en zijn toen weer vertrokken. Zaterdags had ik erge zin om alvast af te spreken met wat vakantievrienden van mij, Corry en Jeroen in Nieuwegein en dat kwam nog uit ook. Ik had deze week het autootje van mijn broer te leen, dus kon ik er mooi heen rijden. Na een heel kort “rondje om de kerk” op het Holtense midzomerfestival dus naar Nieuwegein gereden was. Ook al had ik ze in Februari nog in Sydney gezien, het was erg leuk om ze weer te zien. Ook zij waren redelijk recent verhuisd, dus het huis bewonderd en lekker asperges gegeten. Zondags moet ik het autootje inleveren, want mijn broer Henk was weer terug van vakantie. Wederom een leuk weerzien, hij was bezig met de voorbereidingen van de familiereunie die we op 3 juni zouden hebben van mijn vaders’s kant. Er was op dat moment ook net een neef van mij (ook Henk) met zijn vrouw, die ik echt jaren niet had gezien, dus dat was wel even leuk. Daarna wederom even bij het midzomerfestival gekeken en ‘s avonds lekker rustig in Rijssen thuis geweest.
En dat was dus de eerste week. De tweede week was ongeveer net zo, met maandag een lekker rustig dagje thuis. Dinsdag overdag gewinkeld en in de avond lekker gegeten met Joke in Deventer, woensdag een bezoekje in de middag aan mijn ex-buurvrouw van het Erve Teeselink, Mechelien en ook mijn tante, en ‘s avonds bij Bianca. Donderdag ben ik een dagje naar Utrecht geweest om 2 andere nichtjes van mij te bezoeken, ‘s morgens bij Marjon en ‘s middags bij Mieke. Eten op de Brink in Deventer met Joke was erg gezellig, omdat het intussen mooi weer was geworden en het druk was op de Brink. Wat ook erg fijn is daarbij, is dat het ‘s avonds zo lang licht is in NL. In Oz is het namelijk zelfs in de zomer meestal donker zo uiterlijk tussen 9-9.30 uur. Woensdag met de ex-buuf was het weer als vanouds, evenals met Bianca ‘s avonds. ‘s Middags dus ook even bij Tante Betje geweest, de enige nog levende zus van mij moeder. Zij heeft zelf nooit kinderen gehad en vroeger hadden we altijd partijtjes met alle neefjes en nichtjes op haar verjaardag. Ik had haar en Oom Jan al echt heel lang niet meer gezien en toen ik haar belde na het overlijden van mijn moeder had ik beloofd langs te zullen gaan. Ik wist niet zo goed wat te verwachten, want zij is inmiddels 83 en haar man 86, maar het was zo leuk om hun weer te zien! Mijn tante is superkwiek, ondanks een slechte rug, en mijn oom was iets minder, maar we hebben erg gezellig zitten kletsen. Ik had veel te korte tijd voor hun ingepland en was enigszins aangedaan dat ik alweer afscheid moest nemen (ook vanwege hun leeftijd), dus besloot hun later in de vakantie nog weer te gaan bezoeken. De volgende dag bij de nichtjes was ook gezellig, Marjon heeft een heel knus kamertje in de binnenstad en Mieke woont op het universiteits terrein in een oud klaslokaal. Ook zij was nog druk met inrichten, een leuke uitdaging vanwege de vorm van de kamer. Gaat haar vast ook lukken er iets leuks van te maken! Met Marjon nog even gewinkeld en een grappig moment was dat we alletwee met dezelfde jurk aan uit de paskamer kwamene. Tussen de middag met zijn 3-en geluncht en ‘s middags dus met Mieke mee.
Vrijdags zouden we een lang weekendje (Pinksterweekend) naar Friesland gaan met de familie, en wel naar Niawier, dichtbij Dokkum. Daar hadden we een groot gedeelte van een boerderij gehuurd waar we de eerste nacht met 13 en de andere nacht met 11 mensen (en 3 honden) verbleven, waaronder alle zussen en broer met ega’s en 4 nichtjes (mijn neefje en 1 nichtje konden helaas niet). De boerderij had een geweldig mooie tuin en vanwege het prachtige weer hebben we daar zo’n beetje het hele weekend buiten doorgebracht. Met de nichtjes sliepen we in 4 bedstees, best gezellig. Zaterdag de omgeving van Dokkum verkend en gebarbequed, Zondag met de hele kliek een dagje naar Ameland en daar rondgefietst en gelopen en op het strand gelegen en ‘s avonds gegeten met elkaar in Dokkum. En maandag alweer terug naar Rijssen. De sfeer in het weekend was super en volgens mij heeft iedereen genoten, mede dankzij de accommodatie (prima geregeld door Willeke) en het mooie weer.
Dinsdagmiddag een bezoekje aan mijn oom, de enige nog levende broer van mijn moeder en ‘s avonds gegeten met Marieke en Mei-Fah bij Tastoe in Holten. Ook weer erg fijn om mijn oom en tante te zien, omdat ik ook hun niet veel had gezien de afgelopen jaren, alhoewel er wel mailwisseling was geweest. Leuk te zien waar ze nu wonen, een mooi appartement in Nijverdal en te horen over hun kinderen en kleinkinderen. De avond met Mei-Fah en Marieke was wederom als vanouds gezellig, Het eten was redelijk, al had de kok niet zijn beste dag die dag, maar alles kwam uiteindelijk goed. Woensdagmorgen weer naar de sportschool en in de middag naar mijn oude werk geweest, gewinkeld en gezellig met het 4e nichtje Inge plus vriend in Deventer gegeten. Ik dacht “even” bij mijn oude werk langs te gaan, maar ben er uiteindelijk zo’n 2 en een half uur geweest. Erg leuk om iedereen daar weer te zien en te horen hoe hun leven nu in elkaar zit. Uiteindelijk niet eens tijd om met iedereen te kletsen, maar zeker de moeite waard. Het eten met Inge en Rik was ook weer lekker buiten. Na het eten heb ik ook hun huisje dichtbij Bathmen mogen bewonderen, een gedeelte van een boerderij, leuk ingericht en met veel ruimte in en om het huis.
Donderdag een dagje uit geweest met Coen. We hadden niet echt gepland waarheen en besloten om naar “good old Amsterdam” te gaan om ff de sfeer te proeven en ‘s middags nog even bij het Hollandse strand te kijken. Dit hebben we uiteindelijk gecombineerd met een bezeokje aan een vriend van ons die in Den Haag tijdens een weekendje uit met de familie onverwachts een babytje had gekregen. Erg leuk om hun even te zien, als ook de gezinsuitbreiding, oftewel een klein en mooi meisje. In Scheveningen hadden we net een leuk Afrikaans restaurant gevonden toen het gigantisch slecht weer werd. Dus na optimistisch buiten te zijn gaan zitten toch maar even naar binnen gegaan bij het warme haardvuur. Het was een restaurant genaamd Zanzibar, waar je o.a. ook Afrikaans wild kon eten, waarvan een gedeelte van de opbrengts naar een goed doel in Zambia gaat. Echt een aanrader, lekker gegeten en leuke settings. Daarna rustig teruggereden naar het oosten, al met al een gezellig dagje uit. Vrijdag nog een keertje weer naar Deventer geweest voor een lunch met mijn voormalig LNV personeelsbegeleidster. Fijn ook om haar even te zien en gewoon weer de draad op te pakken. Daarna terug naar Holten voor een bezoekje aan Wilfred en zijn ouders. De avond was rustig thuis. Zaterdags ook, maar ‘s avonds wederom met Corry en Jeroen en dit keer ook met Judith afgesproken. Eerst ff wat gedronken bij Willeke thuis en daarna heerlijk gegeten bij De Tasca in Markelo, ook een aanrader, met mediterraan eten en tapa’s. Gezellig getafeld totdat ze allemaal weer terug moesten rijden naar het westen van het land. Zondag’s was de geplande familie-reunie met neven en nichten van mijn vader’s kant (alle ooms en tantes zijn reeds overladen). Ook weer leuk om mensen te zien die ik al jaren niet hadden gezien. De middag was veel te kort om met iedereen te kletsen. De zomer was helaas voorbij die dag, het was de koudste zomerdag sinds 40 jaar in NL, met ongeveer 11 graden. Reden dat we in de ochtend nog snel besloten de reunie niet bij zus Berta in Stokkum in de tuin te houden, maar bij Herberg de Pot in Markelo. Een goeie beslissing en een geslaagde middag, met foto- en film presentaties van broer Henk, die daar erg veel werk in had gestoken.
Maandag wederom rustig, met een onverwachts bezoekje in de avond aan Marianne, die ik ook heel lang niet had gesproken. Dinsdag’s zou ik naar zus Ali in Dronten. ‘s Ochtends realiseerde ik me dat als ik nog weer bij mijn tante langs wou gaan, ik dat dan wel die dag dan moest doen en dus besloot ik om eerst een kopje koffie bij hun te gaan drinken. Dit keer onaangekondigd waren ze even blij me weer te zien en ik hun ook. Adressen uitgewisseld en voor de tweede keer afscheid genomen. Daarna naar Dronten gereden en gezellig een dagje met Ali doorgebracht. In Dronten wat gewinkeld en thee gedronken en ‘s avonds meegegeten en toen weer op tijd naar huis om de auto weer bij broer Henk terug te brengen. Woensdag ook voor een tweede keer me Joke afgesproken bij haar thuis, alwaar we elkaar een Reiki behandeling hebben gegeven, waar we beide ook echt wel aan toe waren;-)! Gezellig en goed en weer lekker bijgekletst. Donderdag moesten we in de ochtend met broer en zussen naar de notaris om nog wat zaken voor ma te regelen. Na de tijd ff een kopje koffie gedronken en alweer afscheid van Ali genomen, die ik waarschijnlijk niet meer zou zien die week. In de middag zouden Berta, Willeke en ik onszelf verwennen op een dagje Thermen Bussloo. Ik was daar nooit geweest, maar wat een supermooi centrum is dat!We hebben er tot zo’n beetje half zeven rondgelopen en allerlei sauna’s en baden uitgeprobeerd. Tussndoor ook nog genoten van een heerlijk lunchbuffet, dus ‘s avonds waren we super relaxed en voldaan! Vrijdag begin het pakken alweer voor mij en ben ik in de middag nog even bij Coen en Wilfred langs geweest en heb ik op de valreep nog ff een kopje thee gedronken bij Optiek Jos. Toch ook weer een leuk middagje en fijn hun nog even weer te zien voordat ik weer afreis. In de avond met Wil, Erwin, Anna, Henk en Mieke wezen eten voor de tweede keer bij De Tasca in Markelo. Ook dat was weer avondvullend en gezellig. En daarmee eindigde mijn tripje naar Nederland deze keer. Vanmorgen nog even hardgelopen met Willeke en koffiegedronken met zwager Jan. Daarna alles ingepakt en vertrokken, eerst naar Stokkum om zus Berta op te halen en toen door naar Schiphol, waar we om iets over 6 arriveerden. De check-in verliep deze keer erg soepel gelukkig. Omdat Anna nog nooit op Schiphol was geweest nog een poosje op het panorama terras rondgelopen, maar de tijd ging weer veel te snel en ik moest al spoedig door de douane om op tijd bij de gate te zijn. Dankjewel voor het wegbrengen, toch altijd fijn om uitgezwaaid te worden.
Het is nu NL tijd 2.44am. Ik heb al wat gedut, maar werd weer wakker en besloot eerst dit verhaal te schrijven, zodat ik zo mijn laptopje op kan bergen in de tas. Ik ga nog gauw even de foto’s voorzien van titels, zodat ik het hele verhaal met alles daarbij straks in Kuala Lumpur op kan laden. Tot snel dus!
Nu dus in Kuala Lumpur. Ik heb geloof ik het grootste gedeelte van de eerste vlucht geslapen, want de tijd ging behoorlijk snel. Nu dus dit bericht afmaken en dan ff zien wat ik de rest van de tijd (7 uur) in Kuala Lumpur zal doen.
Ik heb veel mensen gezien en gesproken deze vakantie, maar het is me toch helaas niet gelukt iedereen te zien. Erg jammer, maar de tijd was behoorlijk gevuld, en ik zal mijn best doen ullie de volgende keer te zien.
Nogmaals iedereen ontzettend bedankt voor de gezelligheid en keep in touch!!
Annet
10 Juni 2012 - 09:25
Ali:
Toch raar dat je nu weer weg bent, moet er vandaag nog even aan wennen. Ik hoop dat je goed overkomt en de draad in australie weer gemakkelijk oppakt. We zien elkaar weer, tenminste als ik mijn webcam even laat nakijken!
Groetjes Ali -
10 Juni 2012 - 09:28
Mechelien:
Hey lieve bezige bij.....wat heb je weer veel gezien in je rondje Ned..het gaat je goed meis...we volgen je!! Liefs -
10 Juni 2012 - 09:59
Marieke:
Het was echt weer ouderwets gezellig!! Keep in touch.
Big hug, x -
10 Juni 2012 - 11:29
Corry:
Heerlijk om je weer effe te zien, met je te kletsen en verhalen uit te wisselen! Zoals altijd weer veel te kort!! Maar... we zien elkaar vast snel weer!
Dikke knuf -
11 Juni 2012 - 18:53
Bianca:
lieve Annet, wat was het fijn om je weer even in Nederland te zien. Ik heb genoten van onze gezellige avond en ik ben heel erg blij dat je een fijne vakantie hebt gehad. veel liefs.