Het laatste van 2010 en het eerste van 2011... - Reisverslag uit Sydney, Australië van Annet Jansen - WaarBenJij.nu Het laatste van 2010 en het eerste van 2011... - Reisverslag uit Sydney, Australië van Annet Jansen - WaarBenJij.nu

Het laatste van 2010 en het eerste van 2011...

Door: Annet

Blijf op de hoogte en volg Annet

02 Januari 2011 | Australië, Sydney

Happy New Year to all of you!!

Ik hoop dat iedereen een hele goeie jaarwisseling heeft gehad en het jaar goed is begonnen! Ik heb nu 2 weken vakantie en de weken zijn alweer omgevlogen! Dit keer niet door de studie, maar door alle leuke dingen die we alweer hebben gedaan:-).

Afgelopen verhaal eindigde met het avondje schaatsen. Het weekend daarna was het natuurlijk kerst. En omdat kerst in het weekend viel dit jaar en de Australiers dat blijkbaar niet eerlijk vonden vanwege het feit dat er dan geen vrije dagen zouden zin, hadden ze hier in Oz de maandag en dinsdag ook een public holiday gemaakt. Goed idee toch:-)? Met als gevolg dat je geen benul meer hebt van dagen etc, maar wel iedere keer leuke dingen en feestjes hebt.

Als eerste hadden we natuurlijk kerstavond. Voor mij geen pannekoeken dit jaar (vorig jaar nog wel geprobeerd de traditie in ere te houden), want mijn huisgenootje had een X-Mas party georganiseerd. Er kwamen zo'm 12 mensen in ons huisje en men had voor 700 dollar aan eten gekocht. Het was zeker heerlijk eten, dat een vriedin van Natalie allemaal had gemaakt en de sfeer was ook goed. Er was een Kris Kringle georganiseerd, wat betekent dat je een kadootje moet kopen voor iemand die je wellicht niet kent. Dat gaf wel een leuke sfeer, want op die manier had iedereen natuurlijk een kadootje. Van mijn kant waren Marije en Jana er en het was een geslaagd avondje:-).

Eerste kerstdag zouden we gaan lunchen bij Steve en Jeroen, een gay stel. Jeroen is een Nederlander (geboren in Denekamp) en hij is hier nu een jaartje ofzo op een defacto visa (visa voor samenwonende partners). Ik had Steve (ex-collega BIG) al heel lang niet gezien en was benieuwd hoe het met hem was, want zo'n anderhalve maand geleden had zijn broer zelfmoord gepleegd. Hij was heel goed te pas, zijn moeder kwam ook, want zij woonde nu alleen in Byron Bay en de twee zijn erg close geworden de laatste maanden, wat heel mooi was om te zien. De lunch werd uiteindelijk pas om 5 uur geserveerd, omdat Steve's moeder's vlucht was geannuleerd en ze dus moest wachten op een andere vlucht vanuit Brisbane. Maar dat mocht de pret niet drukken:-). Het eten was erg goed, gemaakt door Steve, een vriendin van hem Evelyn, Thomas, een nieuwe NL collega van mij, en Jeroen uiteraard. Uiteindelijk ging ik om 9 uur 's avonds pas naar huis, na een gezellige dagje bijkletsen met iedereen:-).

Tweede kerstdag moest ik werken en de maandag erna was het weer niet al te goed en heb ik een thuis-dagje gehad, waarin ik lekker heb gelezen en wat films heb gekeken. De 4e kerstdag zou ik met Marije naar Bronte beach gaan voor een lekker dagje strand en een bbq. We hadden er uiteraard niet aan gedacht dat iedereen dat idee zo'n beetje had voor die dag (iedereen nog steeds vrij), dus we moesten ff wachten in de rij voor de bbq, maar dat mocht de pret niet drukken. Bronte beach is een klein relaxed surf-strand in een baaitje. En hoewel het de hele dag zo'n beetje bewolkt was (en ik uiteraard dacht geen zonnebrand creme nodig te hebben), waren we lekker verbrand aan het eind van de dag:-). 's Aonds hebben we (eindelijk) Sex in the City 2 gekeken, wat wel weer lachen was:-).

Woensdag's hadden we een verlate X-Mas party voor het personeel van het BIG Hostel. Dit jaar eens een keer geen avondje drinken...maar een hele dag!! We gingen naar Shark Island, een klein onbewoond eilandje in de haven van Sydney, waar maar beperkt mensen worden toegelaten. Je kan het ook afhuren voor evenementen enzo. Het was een superdagje! Een erg mooi plekje met een prachtig uitzicht op Sydney en een paar kleine strandjes, waar wij net met ons groepje konden zitten. Het zwemmen ging een beetje moeilijk vanwege de rotsen in het water en het vele glas wat er op het strand lag, maar op enkele schrammen van botsingen met rots na zijn we er allemaal goed vanaf gekomen. We hadden vreselijk veel eten bij ons, maar uiteindelijk werd er alleen maar gedronken (en gerookt) en hebben we het eten pas terug op Circular Quay verorberd.

En toen was het alweer donderdag, wederom een dagje gewerkt. Vrijdag (NYE) was het plan om naar Observatory Hill te gaan (uitzicht op haven en brug) en daar het nieuwe jaar af te wachten. Marije zou er om 10 uur al heen gaan om een goed plekje te bemachtigen. Je moet haast wel zo vroeg, want sommige parken zijn rond het middaguur al helemaal vol. Ik wou eerst nog een yoga-klasje doen in de ochtend en uiteindelijk kwam ik om 2 uur aan. Er was nog genoeg plek en wij hadden een goeie plek in de schaduw onder een grote boom, wat aangenaam was, omdat het bloedjeheet was die dag. Het was een perfecte plek voor het vuurwerk, ook omdat het helemaal niet te vol werd en er geen alcohol werd toegelaten (als ze het vonden in je tas). Reden dat wij alcohol in thermosflessen en kussentjes hadden verstopt om niet de hele dag droog te staan;-). Helaas voor Bieke (belgische vriendin Marije) schonk ze net wijn uit het kussentje toen er wat politiemannen langsliepen, dus haar voorraadje werd in beslag genomen. Gelukkig voor haar was dit laat op de avond en hadden anderen nog wat wijn over, dus geen nood:-). Het was wederom een super-relaxed dagje met leuke mensen en een goeie sfeer en prachtig vuurwerk! Alleen een beetje veel rookontwikkeling, wat het zicht op het eigenlijke vuurwerk een beetje ontnam...luxe-probleem??
Na 12 uur moest iedereen voor 1 uur het park uit zijn, dus om een uurtje of half 2 was ik alweer thuis.

Gisteren heb ik gewerkt en was het superwarm en klef en de airco in het hostel werkte niet al te goed:-S. Daar word je zo loom van...ik begrijp nu dat mensen in de tropen niet al te snel zijn. Het is gewoon zlefbehoud, want anders trek je die hitte niet. Vandaag heb ik een dagje niks. Ga zo nog ff winkelen en vanavond mijn boek uitlezen. Goed boek om te lezen, erg leerzaam en een echte aanrader, Infidel van Ayaan Hirsi Ali.

Morgen ga ik een dagje surfen met een collega, dinsdag werken en woensdag gaan Marije en ik een paar daagjes kamperen. Daarna zijn de geplande festiviteiten en tripjes voorlopig even voobij tot Australia day op de 26e January. Ongetwijfeld vinden we weer andere leuke dingetjes om te doen:-). Toch lekker hoor, zo'n vakantie:-).

Allemaal bedankt voor de kerstwensen in welke vorm dan ook en als ik weer wat te schrijven heb merken jullie het wel:-).

Cheers!!:-)

• 02 Januari 2011 - 10:22

Ali:

wij hebben hier op het journaal het vuurwerk kunnen zien in Sidney en dat was beter als jouw foto's, maar toen zat je er natuurlijk ook al een hele poos met je kussentjes! Wilders had je wel uit het land gezet met je kussentjes. Groetjes Ali

• 02 Januari 2011 - 11:39

Marieke:

Heej,

je vakantie is wel goed en gezellig besteedt zo te lezen, toppie!! Ik ben de kerstdagen ook goed doorgekomen en was blij dat het ih weekend viel, ha ha. Maa rwe spreken elkaar!!

Kussie

• 02 Januari 2011 - 16:58

FW:

goed bezig!!!!
    xxxx

• 02 Januari 2011 - 17:42

Marjon:

Hey Annetepet,

Jij ook gelukkig nieuwjaar! Zie en lees dat je een leuke oud en nieuw hebt gehad en volop geniet van je welverdiende vakantie! Fijn!

Hier in Utreg/Nieuwegein was er ook mooi vuurwerk! Had nachtdienst, maar had leuke collega's om het mee te vieren :D Patienten zijn ook zoveel rustiger als je ze een glas champagne geeft.... (grapjuh :P)

Dikke X en geniet er nog ff van,

Marjon

• 03 Januari 2011 - 11:10

Joke:

Hé meid
    Een heel goed jaar gewenst.
    Oud op nieuw is hier rustig verlopen.
    Hier buitenaf gaan de buurvrouwen 2 januari rond, en ik moet zeggen dat was best zwaar.
    Het was 4 uur dat ik mijn bed inkroop vannacht.
    pfff, en nou zo aan het werk.

Dikke knuffel vanuit Splo!!!!!