New house, dutch friends, yoga and Graduation - Reisverslag uit Sydney, Australië van Annet Jansen - WaarBenJij.nu New house, dutch friends, yoga and Graduation - Reisverslag uit Sydney, Australië van Annet Jansen - WaarBenJij.nu

New house, dutch friends, yoga and Graduation

Blijf op de hoogte en volg Annet

17 December 2008 | Australië, Sydney

Hello….I’m back!!:-)
Daar ben ik weer, na een hele tijd niks te hebben laten horen. Ik ben ongelooflijk druk geweest met het maken van opdrachten voor school en allerlei research dat ik daarvoor moest doen. Daarnaast moesten er ook uurtjes worden gemaakt met teachen an assisteren, want anders krijg ik mijn diploma uiteindelijk niet. En ik had ineens 2 baantjes, dus dat vult de tijd wel aardig. Gelukkig kan ik tijdens het baantje in de schoolbieb wel gewoon huiswerk maken als het niet te druk is, dus dat is wel handig. Maar goed, na afgelopen maandagmorgen tot 5.30 uur aan het werk te zijn geweest met de laatste grote opdracht, kon ik alles inleveren en nu kan ik gewoon niet geloven dat ik lekker op de bank kan gaan zitten relaxen als ik dat wil! Heerlijk!!

Maar nu… waar was ik gebleven….Uhm… Ik geloof begin oktober? Kan niet geloven dat er al weer 2 en een halve maand voorbij is voor ik het laatst heb geschreven.
Ik kan me inderdaad nog herinneren dat ik een weekje vrij heb gehad toen en daardoor wat tijd had om te schrijven. Daarna dus niet meer…
Ik ben natuurlijk begonnen met werken in het hostel waar ik zelf vorig jaar aankwam. Ik vind het erg leuk werk, ook al zijn er dagen bij dat het zo druk is, dat je geen tijd hebt om ff te zitten en bij te komen. Constant mensen om in te checken en uit te checken, boekingen te maken, problemen om op te lossen en noem maar op. Het is ongelooflijk wat je ook allemaal hoort in zo’n hostel. Gasten nemen bijvoorbeeld gewoon een man mee op de dames-slaapzaal en gaan dan doodleuk alsof ze alleen zijn luidruchting de nacht met elkaar doorbrengen. Daar zijn de andere dames op de zaal dan natuurlijk niet zo blij mee, dus zulk soort klachten komen er binnen en wij mogen dan die mensen eruit gooien. Ja, daar leer je ook weer van. Maar ook erg leuk om zoveel mensen te zien. Ik praat nu weer regelmatig Nederlands, ook al doe ik dat niet altijd aan de balie als ik zie dat iemand Nederlands is. Misschien klinkt dat vreemd, maar als het druk is en je moet met iedereen Engels praten en dan ineens ook Nederlands, dan kom je er gewoon helemaal niet meer uit op een gegeven moment en raak je helemaal de kluts kwijt. Dus ik vind het dan handiger om het in het Engels te laten en op een rustig moment klets ik dan wel Nederlands met ze. Wel erg leuk om laatst mensen uit Oldenzaal in het hostel te hebben. Ik gewoon dialect met ze praten, wat me wel een beetje een apart gevoel gaf hier in Sydney!! Ik heb wat foto’s gemaakt van de het hostel, de gevel en de “desk”, dan krijgen jullie een beetje een idee.

Tussendoor heb ik toch nog een beetje uit kunnen gaan met mijn nieuwe housemate, die een erg leuke meid is. We kunnen het heel goed met elkaar vinden en ik voel me hier meer op mijn gemak dan in het huis in Crows Nest. Schoonmaken doet ze niet, maar goed, er zijn ergere dingen. En zoals de meeste mensen hier heeft ze een alcohol probleem. Erg normaal in Australië. Artarmon, de plaats waar ik woon, stelt niet zoveel voor, maar als je naast het station woont, maakt dat niet zoveel uit. Sonia is een zelfstandig onderneemster in “Interior Design” en is erg zakelijk en rationeel. Ik ben dat juist niet, dus we vullen elkaar mooi aan:-). Op dit moment is ze op bezoek bij haar familie in Korea en woon ik samen met een vriendin van haar met zus. Ook 2 erg aardige meiden. De zus is kapster en heeft me vanmiddag helemaal gratis geknipt. Erg handig, scheelt me tenminste 65 dollar, want die kapper hier vragen erg veel geld. En het ziet er goed uit, dus ik ben er blij mee!
By the way, diverse mensen vroegen naar mijn nieuwe adres. Ik dacht dat ik het ooit al eens op de site had gezet, maar dus niet. Bij deze:

5/38 Hampden Road
Artarmon NSW 2064
Australia

Ik heb ook wat foto’s van mijn huis en omgeving gemaakt + housemate. Overigens moet ik zeggen dat ik nu wat kunstwerken van mijn nichtje Anna aan de muur heb hangen, wat de kamer weer een heel ander aanzien geeft:-).

Ik heb de laatste maanden in verschillende yoga-klassen geassisteerd en ook wat les gegeven. O.a. housemate en de klassen). Krijg zo langzamerhand wat meer vertrouwen in mijn kunnen en begin het nu ook leuk te vinden. Dus we zien wel hoe het volgend jaar loopt. Moet nog wat uurtjes assisteren volbrengen en ga dat waarschijnlijk doen op school, in een klas die ik vorig jaar zelf heb gevolgd. Lijkt me erg leuk om de mensen te zien die nu in de schoenen staan waar ik vorig jaar in stond:-). De lerares die ik dan assisteer (Marian) is de eigenares van de studio waar ik nu iemand anders help (Peita). Twee geweldige mensen die ook op de foto’s te vinden zijn. Morgen hebben we de laatse les en dan hebben een “christmasdinner “met de leraressen aan de pool van het huis waar ze woont. Een geweldig huis, vol met kleuren en bloemen en positieve energie. De andere klas die ik assisteerde was in een oude gymzaal in een school, dus nogal een contrast. Maar ook erg leerzaam en bij een hele lieve vrouw ook.

Dan heb ik natuurlijk ook weer een ontmoeting gehad met JC van der Pluijm en zijn ouders. Errug leuk om Henk en Fenny hier ook te zien. En Nat en haar familie, wat dat zijn ook erg aardige mensen. Twee weken terug kreeg ik nog een uitnodiging van Nat’s moeder voor een lunch met “the girls” die ze thuis organiseerde op een zaterdag. Uiteraard was ik te druk met school dus moest ik het helaas afslaan, maar het balletje kan toch vreemd rollen zo hè? Ik op visite bij de ouders van de nieuwe vriendin van mijn ex-vriend…ach ja, alles is mogelijk tegenwoordig:-). Enfin, met Henk en Fenny zijn we naar de Centrepoint Tower geweest, waar ik dus nog nooit op was geweest. Dus dat was goed om eens te doen. En daarna dus naar Mona Vale naar Nat’s familie, waar we heerlijk hebben gegeten. Was een welkom dagje uit:-). Wille en familie zitten intussen weer in Holten, maar ik vond het zeer gezellig dat ze hier (weer) waren!

Een paar weken geleden kreeg ik een berichtje van een reisgenoot van Argentinië die een lastminute ticket naar Sydney had gekocht om van daar uit 5 weken op vakantie te gaan hier in Oz. Ik heb hem in het hostel geboekt en we hebben er meteen maar eentje gedronken na mijn werk. Leuk om bij te kletsen en zoals ik al eerder zei, het is gewoon altijd leuk om een bekend gezicht hier te zien!! (hint, hint:-)). We hebben een lekkere kop warme choco gedronken, want het was erg slecht weer die dag. En binnenkort hebben we een reunietje van de Patagonië reis, want Corrie en Jeroen zijn ook in Australië en die komen na de kerst naar Sydney. Ik zou hun sowieso al ontmoeten, maar nu is Joost er dus ook bij:-)!

Afgelopen zaterdagavond had ik mijn “Graduation Ceremony”. Ook daarvan zijn uiteraard wat foto’s te zien. De “Ceremny" was in een studio, waar we Malabeads (soort kralen meditatieketting) kregen met de zegen van alle leraren erop. En daarna een “dinner” in een Indiaas restaurant, waar zowaar een buikdanseres aan te pas kwam (niet erg indisch, meer middenoosten, maar goed, who cares:-)).
Overigens heb ik me aangemeld voor de nieuwe studie volgend jaar, "Nutritional Medicine". Zie er erg naar uit, ook al moet ik nog wel mijn scheikunde weer op gaan halen... dus Willie, als je nog weer in de buurt bent, misschien kan je mee dan een bijlesje geven:-).

Nog wat andere anekdotes die op de foto’s te zien zijn…. Yogaclass In Marian McNaught’s house op de veranda (kan het mooier?), een avond met een Tibetaanse monnik die een geweldig geluid kon voortbrengen, wat je helemaal relaxed. Het klinkt als een soort luid brommen, erg apart, maar het gaat door je hele lichaam. Het was overigens ook een erg plezierige man. Dinner at home met Sonia. Avondje uit met Sonia en vriendin en dat was het geloof ik wel zo’n beetje.

Bij deze wil ik iedereen hele fijne feestdagen wensen en een heel goed begin van 2009! En Ali wens ik een hele mooie reis naar Cuba toe, want die gaat morgen weg!

Groetjes allemaal!

P.S. Als iemand behoefte heeft om mijn presentatie "Yoga and Immunity" te zien, geef dan ff een gil, dan mail ik het toe.... erg leerzaam:-).

• 17 December 2008 - 13:54

Cas:

Erg leuk om van je te horen. Fijn dat het Zo goed met je gaat.

• 17 December 2008 - 21:00

Marieke:

Heej,

Ziet er erg gezellig uit, je appartementje, Allemaal positieve berichten, super. En ergg leuk dat we deze wk
    contact hebben gehad.
    We keep in touch!!

Kusss

• 17 December 2008 - 23:36

Free Willie:

Bijlesje geen probleem.
    regel een bedje en ik ben er bij.
    x

• 20 December 2008 - 18:06

Mechelien:

Ziet er goed uit allemaal,het gaat echt goed met je,fijn hoor!!
    Van deze kant fijne Kerstdagen(wel een ander temp.als hier)en een geweldig 2009!!

• 21 December 2008 - 10:02

Jaco En Janneke:

Leuk om weer te lezen wat je allemaal aan het doen bent. Geniet lekker verder volgend jaar!!
    En natuurlijk fijne feestdagen!!

• 22 December 2008 - 16:45

Willeke:

Hey sis, eindelijk! Leuk bericht en foto's, joepie! Doe mij maar de presentatie, ben heel benieuwd. Woensdagmorgen misschien online?

Liefs

• 22 December 2008 - 20:07

Bianca En Peter:

Hoi Annet,
    Fijn om je verhalen weer te lezen. Zijn we weer een beetje bij. We wensen je hele fijne kerstdagen en een spetterend nieuwjaar. Ik mail je snel weer.

• 23 December 2008 - 07:08

Tina:

Hey Annet,
    Thanks voor het mailtje en jij natuurlijk ook hele fijne dagen. Goed om te lezen dat het zo goed bevalt. Ik ga ook holtencity verlaten, al ga ik niet zo ver weg als jij. Ga samenwonen in Utreg. Binnenkort ga ik ff bijkletsen met Meifah.

Hele fijne feestdagen en een fantastisch 2009 !

Liefs Tina en groeten van Dennis

• 30 December 2008 - 06:21

Marianne Derksen:

Hallo Annet, even een klein berichtje van mij.
    Alles goed met mij en mijn gezin, ik vind het echt fijn dat het zo goed met je gaat en van je te horen.
    Ik wil je een prettige jaarwisseling wensen en een heel goed en gelukkig en gezond 2009.
    groetjes Marianne

• 07 Januari 2009 - 11:57

Renate :

Hey Annet,

Erg fijn en leuk om te lezen dat het goed met je gaat. Zeker nu je weer een nieuw stekkie hebt gevonden. Bijdeze als nog een goed, gezond en happy 2009!!!!
    Hier, met mij en Jan gaat alles oke! Eens kijken wat het jaar 2009 gaat brengen voor ons.....

groetjes,
    Renate