't Is alweer ff geleden... - Reisverslag uit Sydney, Australië van Annet Jansen - WaarBenJij.nu 't Is alweer ff geleden... - Reisverslag uit Sydney, Australië van Annet Jansen - WaarBenJij.nu

't Is alweer ff geleden...

Door: Annet

Blijf op de hoogte en volg Annet

14 Oktober 2011 | Australië, Sydney

Hi,

Oops, Even gekeken wanneer ik voor het laatst heb geschreven, maar dat is alweer meer dan twee maanden geleden. Hoog tijd dus weer voor een update:-).

Dit keer wederom vanuit een nieuwe huisje. Ik woon nu in Narrabeen. Dit ligt op de Northern Beaches van Sydney. Het is ongeveer 20 minuutjes rijden met de auto van Mosman/Balmoral, waar ik tot voor kort woonde. Ik heb mijn eigen studiootje. Het ligt op de onderverdieping van een huis dat tegen een bergje op gebouwd is. Het ligt aan de rand van de meren die Narrabeen Lakes genaamd zijn. Ik heb dus mijn eigen keukentje/woon/slaapkamer ineen, badkamer en een klein balkonnetje. Verder heeft het huis nog een zwembadje in de tuin en er loopt een hele lieve hond rond genaamd Levi:-). Erg leuk om weer een huisdier om het huis te hebben!

Ik zal bij het begin beginnen. Nadat Henk en Karen waren vertrokken liepen er even wat dingetjes mis hier. Ik was erg druk geweest met school en de nieuwe yoga studio en realiseerde me dat ik iets teveel hooi op mijn vork had genomen. Daarom had ik besloten dat ik 2 yoga-klasjes in de studio zou laten vervallen, ook omdat ik er niet veel inkomen aan over hield. Op het moment dat dit allemaal in kannen en kruiken was, kreeg ik helaas bericht van de fitnesschool waar ik 2 andere klasje deed (en waar ik een vast salaris voor kreeg) dat ze failliet waren. En toen bleef er ineens erg weinig werk voor me over. Een beetje een domper dus... Ik heb meteen een oproepje op Facebook gezet of iemand nog werk voor me wist en daar kwamen verscheidene reacties op. Het ziet ernaar uit dat ik met de eerste persoon die reageerde over twee weekjes een beginnersklasje yoga ga opstarten in een Physio/Natural Health Centre. Dus zo zie je maar weer waar Facebook goed voor is:-). Intussen ben ik toch ook weer met een nieuw klasje in de studio begonnen en de andere klas die ik daar nog had begint nu ook eindelijk een beetje te lopen. Ik had uiteindelijke ook mazzel dat ik nog weer wat extra shifts in het hostel kon doen, dus ik kon het allemaal redelijk opvangen:-). Begin September met spijt afscheid genomen van de ladies van de yoga-klas in Fernwood:-(.

Vervolgens erg druk geweest met school en het afmaken van mij stage, omdat ik in de derde term van het jaar helaas weer 3 modules moest doen in plaats van 2 (2 in combinatie met de stage). Eindelijk hadden we vakantie en de eerste maandag kwam er een potentiele nieuwe huisgenoot een kijkje nemen in ons huis, want we hadden intussen afscheid genomen van Matt die zijn geliefde Lisa achterna was gereisd naar de UK (Ze zijn nu sinds een paar weken verloofd). Enfin...de nieuwe huisgenoot, het begin van een hoop ellende. Een erg vreemde oudere man met geblondeerd haar en een porche en slecht gebit, etc..goed, je wilt niet oordelen, maar Shannon en ik mochten hem meteen al niet, want volgens ons vond hij het wel erg interessant om in een huis met 3 meiden te wonen. Omdat we dachten dat we enige inspraak hadden in de huisgenoten (had de landlord ons beloofd) en Shannon en ik hem echt niet in huis wilden hebben, heb ik diverse heftige discussies gehad met de landlord (ze leek zo aardig...), maar ze wilde nergens naar luisteren en wij moesten het maar accepteren. Ik heb haar alleen nog zover kunnen krijgen dat hij pas na het weekend introk bij ons, zodat ik niet de hele week alleen met hem in huis zou zijn (want beide huisgenoten waren weg).
Voor mij was dit de laatste druppel betreffende het delen van een huis. Ik wilde nu echt een plekje voor mezelf! Ik heb de dag erop een advertentie gezet op Gumtree voor een appartementje op de Northern Beaches (omdat het daar goedkoper is) en gelukkig kreeg ik binnen een half uur een mailtje terug dat iemand een studiootje vrij had vanaf de week erop. Meteen gebeld, de maandag erna wezen kijken en het klikte allemaal prima en was een gezellig ogend klein studiootje met alle belangrijke zaken erop en eraan:-).

Toch nog 2 weken wachten voor ik erin kon (opzegtermijn). De sfeer in huis werd er niet beter op, omdat de handige landlord van ons de nieuwe huisgenoot duidelijk had gemaakt dat we niet zo duidelijk waren met zijn komst en hij natuurlijk wel na kon gaan dat ik wegging om hem (al was het ook gedeeltelijk om de houding van de landlord).
In die tussentijd hebben we met het hele team van de yoga-studio een photoshoot gedaan, waarvan we morgen de resultaten gaan bekijken. Ik ben erg benieuwd. Erwin...er komt waarschijnlijk binnenkort een foto jouw kant als alternatief voor de foto op de flyer;-). Datzelfde weekend een dagje op ee Carriere beurs gestaan om mijn school te promoten. Was erg gezellig met mijn klasgenoot Toby.

Op de 30e September met hulp van mijn klasgenootje Karen en een gehuurd busje alles wat ik had overgehuisd naar Narrabeen. Gelukkig kregen we op de dag veel onverwachte hulp van de oude huisgenoot (liet zich van zijn goeie kant zien), de landlord en haar broer, en in Narrabeen van de nieuwe landlord Tracy. Dus alles stond er redelijk snel in. In de namiddag nog een slaapbankje opgehaald. Lekker gegeten bij de Thai en toen het busje weer teruggebracht. Dus dat verliep allemaal prima:-)!.

Tot diep in de nacht spulletjes ingepakt, omdat de volgende dag Jeroen zou komen en ik dan een beetje gesettled wilde zijn:-). Hij zou me helpen een kast op te halen en we zouden naar Ikea gaan. Dat verliep ook allemaal soepel, alleen is alles toch net iets verder dan je denkt in Sydney, dus we waren pas rond half 10 's avonds weer in Narrabeen! Konden nog net wat te eten bemachtigen, maar hielden het niet lang meer vol. Allebei moe van het gepak en Jeroen denk ik ook van de jetlag en ik geen stem meer om te praten vanwege een koutje, zijn we op tijd naar ons verblijf gegaan (ik mijn nieuwe huisje en Jeroen een hotel een paar honderd meter verderop:-). Zondags hadden we ff een rustdag ingelast en maandag hebben we gemoedelijk de kast in elkaar gezet en zijn we 's middags de omgeving gaan verkennen. We hebben gezellig geluncht in Avalon, en een lange Beachwalk gemaakt in Palm Beach, waar de Australische "Goeie tijden, slechte tijden", oftewel "Home and Away" wordt gefilmd. 's Avonds gedineerd met mijn oude huisgenootjes en hun nieuwe huisgenoot (voor mijn in de plaats). Het was duidelijk dat het goed was dat ik was vertrokken, want de sfeer in huis is erg grimmig. De ouwe man gedraagt zich erg vreemd en kinderachtig en zodoende heeft hij de toon een beetje gezet. Het laaste nieuws is (2 dagen geleden) dat hij nu probeert met iedereen weer op goeie voet te komen. Dit soort taferelen zouden mij erg onrustig maken, dus ik ben blij dat ik nu hier mijn eigen plekje heb.

Mijn nieuwe landlords zijn erg vriendelijk. Ik heb het meest met Tracy te maken. Gisteren vroeg ze of ik mee wilde met haar en een vriendin een rondje om het meer te lopen. Was erg leuk en zo leer ik haar ook een beetje kennen. Volgens mij vind ze het wel leuk dat er nu een vrouw inwoont. Voor mij heeft er een jongen zo'n 8 jaar gewoond. Ik heb de afgelopen weken allemaal missende huishoudspulletjes gekocht en opgescharreld, je weet niet half wat je nodig hebt als je een hele tijd alles hebt gedeeld. Gelukkig had ik 2 weken een autootje van een vriendin te leen, erg handig in dit geval...Behalve afgelopen zaterdag, toen bleek dat de auto geen water meer had en dit middenop de drukste kruising in Mosman liet weten. Als eerste in de rij voor een stoplicht geen kant op kunnen, telefoon vergeten en een gevarenlicht dat je met een vinger vast moest houden, kon ik geen kant op en de auto niet uit. Gelukkig kwam het stel dat achter me stond in de rij te hulp en een man die net van de fitness kwam, snelde ook spontaan te hulp. Samen stopten ze het verkeer en drukten ze me uit de drukte in een zijstraat. De fitness man bleef bij me en hielp me de auto weer nieuw leven in te blazen, hij wist blijkbaar wat ie deed. Mocht zijn telefoon ook nog lenen om mijn afspraak te verzetten, dus supervriendelijk van hem! Na een half uurtje kon ik weer rijden. Uiteindelijk ook de Thaise massage nog gekregen waar ik naar op weg was, dus een geluk bij een ongeluk:-). Afgelopne maandag het autootje weer ingeleverd en dus de afgelopen week alles met de bus gedaan. Dat gaat op zich goed, alleen zijn de bushaltes net iets ver iedere keer om te lopen en dus ben ik nu op zoek naar een...jaja, een FIETS:-)! Iedereen fietst hier en Narrabeen is net iets uitgespreider dan andere plaasten waar ik heb gewoond, en ook vlakker. Dus ik het zou wel handig zijn en ik heb er nu ook zin in...alleen is het nog niet makkelijk om een degelijke fiets met spatborden e.d. te vinden hiero... Maar ze zijn er wel, dus het komt wel goed:-).

Ok, volgens mij was dat alles wel zo'n beetje. Nog wel wat feestjes tussendoor gehad enzo, en afgelopen week nog weer wat gedronken met mijn ex-huisgenootjes vanwege Pen's verjaardag. Shannon will een Halloween-party organiseren binnenkort, dus ben benieuwd hoe dat gaat zijn:-). Verder nog wat foto's van een supergrote doos bonbons die we kregen van wat tevreden klanten in het hostel:-)!

Helaas momenteel weer erg druk met opdrachten en ik heb het voor dit jaar wel een beetje gehad met de studie. Kost me veel teveel tijd en stress... Maar goed, 10 weekjes nog en dan weer vakantie:-).

Ik begrijp dat bij jullie de herfst is begonnen? De lente komt hier nog niet helemaal op gang, maar het is al wel weer langer licht, wat toch wel weer erg fijn is:-). Nu nog wat meer zon en iets hogere temperaturen en dan kunnen wij weer ff genieten:-).

Dat was het weer voor deze keer. Een lang verhaal, en een aantal dingetjes waarschijnlijk alweer vergeten, maar het leven nam me iets teveel in beslag hier...

Ik wens iedereen een heel fijn weekend en tot over een aantal weken:-)!

Annet

• 14 Oktober 2011 - 12:42

FW:

Goede Tijden, Slechte Tijden in Oz :)
    x

• 14 Oktober 2011 - 17:58

Henk:

Leuk appartementje zus! Ik ben ook wel benieuwd hoe jouw uitzicht is vanaf de bank. Laat nog maar eens zien. Balmoral Beach kennen we natuurlijk wel, zowel met regen als met zonneschijn.

• 17 Oktober 2011 - 11:41

Berta:

Mooi dat je nu op jezelf bent, lekker je eigen spulletjes enzo.... en gezellig met Levi!