Herfst in Sydney
Door: Annet
Blijf op de hoogte en volg Annet
01 Juni 2011 | Australië, Sydney
Zondag 29 mei: Weer eens een berichtje vanuit Sydney. Het is hier koud en donker vandaag, maar vorige week was het na een erg koude periode (8 graden ‘s nachts, pretty cold voor de herfst…) ineens weer zo’n 23 graden en lag ik weer aan het strand. Erg lekker, alleen ga ik het water niet meer in, beetje te fris:-). Nu maar hopen dat dit koutje en vooral ook natje niet zo lang duurt…
De afgelopen weken zijn weer erg snel gegaan met werken en studeren. Vandaag de laatste resultaten van school teruggehad en gelukkig heb ik alles weer gehaald:-). Vanaf komende termijn heb ik de eerste “coaching” module en wel “Foundations of Positive Psychology”, wat me een erg leuk vak lijkt:-). En heel misschien doe ik mijn stage deze termijn al, daar hoor ik deze week meer over.
Sinds vorige week weer wat tijd om dingetjes thuis te doen. De studio moet nog een beetje op gang komen, ik hoop dat dat snel gebeurt. Verder loopt alles ok.
Deze week doe ik een extra shift in het hotel en neem ik een yoga-klas van een collega over (voor 3 weken). Volgende week begint school helaas alweer en dan is het door tot half juli voor ik weer vrij ben. Intussen werk ik ook af en toe als ambassador (soort promotieteam) voor school, wat ook erg leuk is om te doen. Vorige week bijvoorbeedl had ik een foto-shoot, voor foto’s die ze gebruiken als advertising voor school in brochures en kranten etc. Ben benieuwd hoe het eruit komt te zien:-).
Vorige week zaterdag besloten we (Marije, Jana en ik) om te proberen van Balmoral naar Spit Bridge te lopen langs de rotsen. Dit zou mogelijk moeten zijn volgens een boekje (uit 1995!), op voorwaarde dat het laag water was. We waren net een beetje aan het lopen rond opkomend tij, dus kwamen op een gegeven moment bijna vast te zitten. Maar na wat klauterwerk konden we toch weer verder (omdat we slippertjes aan hadden). Het tweede gedeelte hebben we toch maar een gewone weg genomen, ook omdat het intussen donker werd. En dat bracht ons nog een maar mooie tropisch lijkende zonsondergangen.
Gisteren (zaterdag) besloten Georg en ik om de andere kant op te lopen in Balmoral, wat ons langs de kust naar Taronga Zoo zou brengen. Ook weer mooie vergezichten, eerst op Manly en later op de haven en de stad. De dierentuin was ook weer de moeite waard. Mijn huisgenootje (werkt in de zoo) kon een gratis kaartje regelen en we hadden een seizoenskaart van Melanie te leen, dus dan is het wel te doen:-). Bij terugkomst in huis vonden we ons nieuwe huisdier in de keuken, een Japanese fighting fish. Erg klein, maar wel mooi. De eerste paar dagen een beetje lam, maar nu zwemt ie al wat meer rond. Hopelijk kunnen we ook nog een keer een leuk Australisch inheems beest in huis verwelkomen via mijn huisgenootje die als patholoog in Taringa Zoo werkt. Zij speelt zo’n beetje iedere dag met een baby-wombat die superschattig is om te zien:-)! Misschien kunnen we een keer een kangarootje bemoederen ofzo, daar hebben ze wel eens vrijwilligers voor nodig:-).
Vandaag ben ik met de huisgenootjes en Marije even naar de “Balmoral burn” geweest, wat een hardloopwedstrijd is tegen de bult van Awaba Street op (superstijl). Leuke uitdaging, ook de rolstoelers kregen een kans, wat een harde klus moet zijn geweest voor de de armen (pffff…). En wellicht omdat er in Mosman zoveel honden zijn, hadden ze ook een categorie voor baasjes en hond, wat echt superleuk was om te zien! De honden waren zo enthousiast en blij en zelfs aan het einde van de run liepen ze nog vrolijk rond te trippelen, terwijl de baas bijna niet meer kon;-).
Woensdag 1 juni: Een paar dagen later, niet veel bijzonders, gewoon een leuke halve week weer achter de rug. We hebben de afgelopen dagen ontzettend slecht weer gehad in Sydney. Er is heel veel water gevallen, we hebben veel wind gehad en in het nieuws vertelden ze dat er watertornado’s rond Sydney in zee waren gesignaleerd. Interessant, kom je in NL niet zo gauw tegen volgens mij... Gisteren en vandaag was de temperatuur wel lekker, rond de 20 graden, dus dat maakte het nog enigszins goed. Maar verder nat nat nat...
De volgende keer meer over onze “Thai Night” hier in huis aankomende zaterdag. En tevens over een charity yoga-klas die ik volgende week vrijdag geef ten behoeve van “SOS-Feed the children”. Dit is en organisatie die pasgeleden is opgericht door een vriendin van me en zo hopen we wat extra geld in het laatje te brengen:-).
Ok, ik hoorde dat het bij jullie dit weekend 25 graden wordt, dus ik zou zeggen geniet ervan!. Niet binnen gaan zitten, maar naar buiten gaan en “soak up the sun:-)”!
Groetjes vanuit een stormachtig Sydney!
Annet:-)
P.S. Vond een filmpje op Youtube over de watertornado's, hoop dat deze linke werkt... http://www.youtube.com/watch?v=to_Kw6YYEWo
P.S.2. Kom nog eens gezellig een keer online als jullie in dit lange weeekend tijd hebben. Ik ben morgenavond na 9 uur bereikbaar, vrijdagmiddag na 15.00 uur tot 18.00. 8 uur terugrekenen voor jullie graag...:-)
01 Juni 2011 - 13:32
Ali:
Zat net vanmorgen aan je te denken. Het is hier inderdaad mooi weer, maart de laatste weken was het wisselvallig. De tornado's waren hier ook op tv. Morgen lekker wandelen, al moeten we wel echt vroeg op! Fijn dat je studie goed gaat.
Groetjes Ali -
01 Juni 2011 - 19:31
Berta:
Dat gaat denk ik lukken met dat genieten.....we gaan dit weekend met kinderen en aanhang en hond naar zee, Noord-Holland om precies te zijn! Hoewel het hier nog steeds kurkdroog is (er is dit voorjaar vrijwel geen regen gevallen) en de boeren zitten te springen om water zijn wij nu toch wel even blij met dat mooie weer.
En morgen natuurlijk wandelen, hoewel helaas in mijn eentje.....Jan moet werken, Douwe geen zin en Nienke in Enschede.
Ik kom dus dit weekend niet online... -
02 Juni 2011 - 21:00
Marieke:
Heej,
Het was helemaal leuk al die aandacht van je, op mijn verjaardag, top!!
Ben toch blij, dat ik hier zit, met het lekkere zonnetje, ha ha. Vandaag
naar de sauna geweest, wel een beetje verbrand, maar heerlijk genoten!!
Btw, Andre en Bianca zijn afgelopen maandag getrouwd, eindelijk een
nieuwtje!! We spreken elkaar.
x -
09 Juni 2011 - 08:25
FW:
Fotoshoot!!!!! wanneer komt het resultaat online dan????? :)
Die tornado's dat lijkt me ook wel wat. mag je dan ook met een bootje de zee op, of is dat iets te gevaarlijk?
Als je een kangaroe kunt verzorgen dat zou wel echt konings zijn!!
Geniet ervan!!! -
15 Juni 2011 - 14:17
Betsy:
Hoi Annet,
Nog bedankt voor je internet-kaart na het overlijden van Pa.
Ging toch nog sneller dan verwacht.
Nu de draad weer oppakken , valt niet mee.
Jongste zoon drie maanden in Japan, lege nestsyndroom.
Maar ook iets leuks om naar uit te kijken: Corien gaat 2 september trouwen!
Groetjes, vanuit Nijverdal.